Le Pigeonnier

4
Gites.nl logo

La Bastide Portoly is van oorsprong een traditioneel boerenhuis. In het dorp Penne d'Agenais noemt men het ook wel “Le petit château”. Het geheel bestaat uit het woonhuis met onderin de grote Gîte "Les Deux Cèdres", een duiventoren waarin de Gîte "Le Pigeonnier" zich bevindt en een voormalig pruimendrogerij waar de chambre d'hôte "Pruneaux" gevestigd is. Meer dan 250 jaar oud en boordevol geschiedenis. Geweldig om je te realiseren hoeveel generaties in dit huis hun geschiedenis hebben geschreven…. Dit stenen landhuis is gelegen op een heuvel met schitterend uitzicht op het pittoreske middeleeuwse stadje Penne d'Agenais met zijn zilveren koepel van de basiliek.
Op het domein rondom het huis staan prachtige eeuwenoude (ceder)bomen. Het landgoed van 5,5 hectare bestaat voor een gedeelte uit bos. Je loopt zo vanuit de tuin het bos in voor een heerlijke wandeling. Met een beetje geluk spot je wellicht een ree of das. Ook de uil, een graag geziene gast, laat zich 's nachts zo nu en dan zien en horen.
Een aanzienlijk gedeelte van het landgoed bestaat uit weilanden waar een diversiteit aan wilde planten en zeldzame orchideeën groeien. Er zijn overal gezellige hoekjes te vinden waar je heerlijk van de natuur kunt genieten. Door de unieke ligging is een prachtig weids uitzicht over de glooiende heuvels met zijn pruimenboomgaarden, zonnebloemvelden en wijngaarden gegarandeerd. Enfin, een sfeer van rustgevende sereniteit!
Dit gezellige vakantiehuis "Le Pigeonnier" is in de oude duiventoren gesitueerd en staat los van het hoofdhuis. Via de authentieke voordeur komt men binnen in het woon- en keukengedeelte. De woonkamer heeft een rustieke schouw met houtkachel en een gezellig zitje. De originele muurkasten, diverse oude elementen en een spectaculair uitzicht uit het raam zorgen voor het echte Franse gevoel. Ontbijten aan de eettafel waarbij het raam fungeert als een levend schilderij… C'est la vie en France!
De keuken is voorzien van een 4-pits inductiekookplaat, een oven en een koelkast. Verder is er een Nespresso koffieapparaat, waterkoker en een broodrooster. Op de begane grond bevindt zich een badkamer met douche, wastafel en toilet. Vervolgens kom je de slaapkamer in welke voorzien is van een tweepersoonsbed en een grote klerenkast. Via een trap kom je de oude duiventoren binnen. Hier bevindt zich nog een slaapkamer met een tweepersoonsbed. De toren is gerenoveerd maar ook hier heeft men de oude elementen zoals de originele invlieggaten van de duiven weten te bewaren. Het terras aan de voorkant van het gebouw biedt heerlijk privacy met een fantastisch uitzicht op het middeleeuwse dorpje Penne d'Agenais. Aan de andere kant heb je een prachtig panorama richting de bosrand. Uitstekend om in de avondzon reeën, wildzwijnen en dassen te spotten. Uw auto kunt u parkeren op eigen terrein.

Boekingsinformatie

Ligging le pigeonnier

De ligging van "le pigeonnier" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.