Vrachelse Heide - luxe vakantiehuis in Brabant met zwembad

8.9
12
Specialvillas.nl logo

Wordt het luieren, zwemmen, biljarten, fietsen of wandelen...

Dit vakantiehuis op het Brabantse platteland, is ruim en comfortabel en gelegen aan de rand van het bos, omgeven door weilanden. Ieder seizoen kun je hier genieten van de rust en de parkachtige tuin. In de zomermaanden zorgt het zwembad voor de nodige ontspanning, ook bij slecht weer kun je je prima vermaken met het biljart, tafeltennis, dartboard en Playstation. En voor leesliefhebbers is er een grote gevulde boekenkast met literatuur-, kinder- en stripboeken. 

De boerderij is ruim 200 jaar oud en comfortabel ingericht; plavuizen vloeren en houten balken herinneren nog aan de sfeer van vroeger, het hedendaags comfort is later toegevoegd. Zowel binnen als buiten is er genoeg plek voor iedereen. De tuin is maar liefst 8000 m² groot en heeft een zwembad. Kinderen kunnen hier naar hartenlust verstoppertje spelen of een balletje trappen op het gazon, helemaal achterin is een vijver. 

Het terrein is geheel omheind, aan de voorzijde met een hek en de rest met natuurlijke begroeiing. De woning ligt op loopafstand van landgoed Bergvliet met 27-holes golfbaan, de Vrachelse heide en het Oosterhoutse bos. En wil je er een dagje op uit? Vanuit huis loop je zo de natuur in om te wandelen of fietsen. Breng gerust een bezoek aan de bourgondische stad Breda, de Efteling of het Nationaal Park de Biesbosch.

Vrachelse Heide - 10/12 personen - 410 m²

De boerderij ligt aan een landelijke weg, er komen hier regelmatig wielrenners, huifkarren of toerauto's voorbij. Het hek aan de voorzijde zorgt voor de veiligheid van kleine kinderen. 
Op het terrein is ook een koetshuis, deze is permanent bewoond en heeft een eigen oprit, naast de boerderij. De tuin is begrensd door een hoge heg.

Begane grond
Entree via de achterzijde van de boerderij.

Meteen bij binnenkomst links is een ruime slaapkamer met 3 eenpersoonsbedden en kledingkast.
Badkamer en-suite met bad en douche en dubbele wastafel.

Keuken met keramische kookplaat (5-pits), oven, magnetron, vaatwasser en (kleine) koelkast, koffiezetapparaat, Senseo en waterkoker.
Grote eettafel met 12 stoelen.

Ruime woonkamer met comfortabel zitgedeelte met bank en fauteuils. Eventueel kan er een bank bijgeplaatst worden uit de leeshoek.
Hier is tevens een gashaard, tv en stereo-installatie. Er staat een lange eettafel van 3 meter en een grote boekenkast met honderden boeken.

De ruimte ernaast doet dienst als garderobe, hier is ook een leeshoek met bank (deze kan verplaatst worden naar de woonkamer indien nodig), 2 fauteuils, stereo-installatie en boekenkast met vele stripboeken.
Bijkeuken met grote koelkast en apart vriesvak.
Wasmachine en -droger.
Apart toilet.
Gang met trap naar boven. De voordeur van het huis komt uit in de gang, maar kan gesloten blijven omdat de achterzijde 2 toegangsdeuren heeft.   

1e Verdieping
Ruime 4-persoons slaapkamer met tweepersoons bedombouw met 2 eenpersoons matrassen (0.90 x 2.10m) en eenpersoons dekbedden, inbouwkast. Er zijn tevens ook 2 eenpersoonsbedden (0.80 x 1.90m).
Badkamer en-suite met douche met jetstreams, bad, dubbele wastafel en toilet.
Slaapkamer met vloerbedekking en 3 eenpersoonsbedden (0.90 x 2.00m).
Badkamer in de gang met douche en wastafel en apart toilet.

Recreatieruimte (vloerbedekking) met loungehoek, stereo-installatie, tv en Playstation 3. Er staat tevens een (pool)biljart, tafeltennistafel en dartbord en er zijn diverse gezelschapsspellen.
Er zijn nog 2 extra bedden* beschikbaar (0.80 x 1.90m), deze kunnen op verzoek worden bijgeplaatst.

Boven de recreatieruimte is een zolderruimte, bereikbaar met een vlizotrap, met 3 eenpersoonsbedden en elektriciteit. De stahoogte is beperkt. Deze ruimte kan prima dienst doen als slaapkamer voor oudere kinderen. Zo hoeven de extra bedden (zie *) niet op de bestaande slaapkamers worden bijgeplaatst.

Buiten bij de Vrachelse Heide

  • Aan de achterzijde van het huis is een terras met houten eettafel met stoelen. Er zijn nog diverse andere tuinstoelen, tafels en ligstoelen voor in de tuin of op het terras. De tuin biedt voldoende zon- en schaduwplekken.
  • Op het terras staat een buiten bubbelbad, deze kan tegen betaling van een toeslag gebruikt worden (€ 75 per verblijf, na 22u mag deze niet meer gebruikt worden). Het buiten bubbelbad staat onder een grote kastanjeboom en kan niet gebruikt worden in tijden van bloesem, vallende kastanjes en herfstbladeren (niet: oktober t/m december en eerste helft van juli, overige periodes onder voorbehoud).
  • Zwembad  (12 x 6m, 1.20-1.60m) met trap en rolluik. Het zwembad is van 1/7 - 5/9/2022 in gebruik. In de wintermaanden ligt er een dik zeil op. 
  • Barbecue (houtskool zelf meenemen). 
  • Achterin de tuin (ca. 100m achter het huis) is een vijver, deze is in de zomermaanden vrijwel droog, in de wintermaanden is de vijver gevuld met water.

Bijzonderheden

  • Deze accommodatie is niet geschikt voor groepen jongeren tot 30 jaar.
  • Het buiten bubbelbad mag na 22u niet meer gebruikt worden.
  • In de zomermaanden wordt het huis uitsluitend in gezinsverband verhuurd van zondag (aankomst vanaf 14u) tot zaterdag (vertrek om 12u). Afwijkend verblijf op aanvraag.

Omgeving van de Vrachelse Heide

  • Afstand vanaf Utrecht ca. 62 km.
  • Centrum van Oosterhout op ca. 5km, een supermarkt op ca. 2 km.
  • Landgoed Bergvliet (op ca. 700m) heeft een 27-holes golfbaan en een 9-holes par 3 baan, er is tevens een restaurant en bar.
  • Op 10 minuten lopen vindt u 2 goede restaurants: eten en drinken bij  Groen en het Houtse Meer. Nog dichterbij ligt camping de kleine Abtshoeve met een eetcafé.  
  • Voor brood, banket, koffie, lunch en traiteurmaaltijden kunt u terecht bij de Jong-DELI , ca. 5 autominuten rijden.
  • Vanaf huis kunt u mooie wandelingen maken in een bosrijke omgeving, de Vrachelse Heide is op ca. 200m, hier kunt u mooie wandel- en fietstochten maken.
  • Dagje uit naar de Efteling, Safaripark en Speelland Beekse Bergen.  
  • In Den Hout (1,5 km, ca. 15 minuten lopen) is het Pannekoeckershuis, een pannenkoekenhuis met speeltuin.  
  • De bourgondische stad Breda met haar vele terrassen, winkels en eetgelegenheden ligt op ca. 10 minuten rijden
  • Op ca. 5 minuten rijden ligt de sportboulevard van Breda met o.a. een schaatsbaan  (medio oktober - medio maart) en racketcentrum (tennis, squash, badminton, volleybal). Hier is tevens een overdekt speelparadijs.

Boekingsinformatie

Ligging vrachelse heide - luxe vakantiehuis in brabant met zwembad

De ligging van "vrachelse heide - luxe vakantiehuis in brabant met zwembad" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.