Caberger Hoeve Loftsuite - romantisch weekendje Maastricht voor 2 personen

10
2
Specialvillas.nl logo

Romantiek in de natuur & stad

Deze loftsuite ligt in een carréboerderij, typerend voor zuid-Limburg, en grenst aan akkervelden op korte fietsafstand van het centrum van Maastricht. De boerderij doet dienst als akkerbouwbedrijf, de voormalige stallen en hooizolder zijn verbouwd tot 4 hippe appartementen. Oud en nieuw mixen prima met elkaar, robuuste muren en houten balken zijn behouden, de inrichting toont ingetogen luxe. Deze combinatie leidt tot een smaakvol en modern geheel.

De grote boerderijkeuken staat tot uw beschikking indien u als groep alle appartementen huurt (voor ca. 12 personen). Vanuit deze ruimte kijkt u via een moderne glasconstructie in de boerderijwinkel, waar tijdens het seizoen streekproducten verkocht worden van 'de Smaak van Caberg' zoals asperges (witte, groene en zelfs paarse), aardbeien en heerlijke streekgerechten. Een locatie waar kleinschaligheid, persoonlijkheid en authenticiteit voelbaar is !


De boerderijappartementen liggen rondom een binnenplaats, welke door een oude poort is afgesloten. De natuurlijke materialen stralen eenvoud uit, designspullen van Iittala en Lavazza zorgen voor de puntjes op de i. 

Loftsuite 4 - 2 personen

Gelegen op de begane grond in de voormalige paardenstal. 

Binnen
De suite is voorzien van een tweepersoonsbed (lits jumeaux) en 2 hippe kuipstoelen, lcd-tv, stereo met aansluiting voor iPod en iPhone en lavazzo-espressomachine. 
Het ligbad staat naast het bed, er is ook een douche (handdouche en regendouche).  De suite heeft geen kookgelegenheid, wel een minibar. Een gietvloer met vloerverwarming zorgt voor een warme en stoere uitstraling.

Buiten
Klein privé-terras aan de achterzijde met tafeltje en stoelen.
Op de grote binnenplaats staat een lange houten tafel met banken en stoelen. Deze is voor gezamenlijk gebruik.
Langs de zijkant van de boerderij loopt een paadje dat uitkomt bij de (jonge) boomgaard. Een ideale plek voor kinderen om te spelen. 

Bijzonderheden
Loft 1 en 2 liggen naast elkaar, beide bereikbaar via een trap. Loft 3 en 4 liggen er tegenover, waarvan loft 3 bereikbaar is via een trap en loft 4 op de begane grond is gelegen.
De grote boerderijkeuken kan apart per dagdeel worden gehuurd voor o.a. kookworkshops, prijs € 175 per dagdeel.
Fietshuur (4 elektrische Giantfietsen) € 17,50/dag/fiets , kinderzitje gratis (tijdig reserveren ivm beperkte beschikbaarheid).

Omgeving van Caberger Hoeve

  • Afstand vanaf Utrecht ca. 181 km.
  • Afstand tot het Vrijthof in Maastricht is ca. 10 fietsminuten, het Centraal Station ligt op ca. 10 autominuten, Maastricht Airport ca. 15 minuten. Op de hoek is een bushalte.
  • Maastricht, een Bourgondische stad met een levendige cultuur. Het centrum is compact en overzichtelijk met knusse straatjes, vele terrassen en bezienswaardigheden als het Onze Lieve Vrouweplein met de basiliek, de stadswallen, het Stokstraatkwartier, het Jekerkwartier en het Vrijthof met de monumentale kerken St. Jan en de basiliek van St. Servaas.
  • De Markt is autovrij met historische gebouwen zoals het 17e eeuwse stadhuis.
  • Het Vrijthof is een van de beroemdste pleinen van Nederland met zijn vele terrassen en openluchtconcerten van André Rieu (half juli). 
  • In de Frans aandoende steegjes van het Stokstraatkwartier zijn nog restanten te zien uit het Romeins verleden. Tegenwoordig is dit dé plek om exclusief te shoppen.
  • De Wyck ligt aan de 'overkant' van de Servaasbrug en is bekend om zijn delicatessenwinkels, beeldende kunst en antiek.
  • Céramique is de wijk ten zuiden van de Wyck met gebouwen van gerenommeerde architecten met o.a. het Bonnefantenmuseum en Centre Céramique.
  • Het Jekerkwartier wordt omgeven door het stadspark en hier bevindt zich de universiteit. In deze creatieve wijk wonen en werken veel studenten en kunstenaars.
  • Vanuit het centrum wandel je naar het oude Fort Sint Pieter en de bekende mergelgrotten.  
  • In Maastricht en omgeving zijn er diverse markten, zoals de brocantemarkt op zondagochtend in de Stationsstraat, een grote antiekmarkt in Tongeren op zondagochtend en ook de markt 'La Batte' in Luik op zondagochtend.
  • Ontdek Maastricht per boot over de Maas.
  • Het schitterende Jekerdal is een tocht meer dan waard, vergeet dan zeker niet de wijngaarden van Hoeve Nekum, de Apostelhoeve en Château Neercanne, het enige terrassenkasteel van Nederland, te bezoeken.

Boekingsinformatie

Ligging caberger hoeve loftsuite - romantisch weekendje maastricht voor 2 personen

De ligging van "caberger hoeve loftsuite - romantisch weekendje maastricht voor 2 personen" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.