Erve Kotten - Saksische boerderij voor rustzoekers

8.5
4
Specialvillas.nl logo

Deze voormalige Saksische boerderij uit 1686 ligt in een ongerept stukje Nederland in het buitengebied van Winterswijk en maakt deel uit van het Nationaal Landschap Winterswijk. Het coulisselandschap zag er 100 jaar geleden nog net zo uit en bestaat uit bossen, beekjes en weilanden. Vanuit uw logeeradres loopt u zo de natuur in.

Het gastenverblijf was oorspronkelijk een stal, behorend bij de naastgelegen boerderij. Bij de verbouwing is het principe van 'los huus' in stand gehouden en is er een grote ruimte gecreëerd om te eten en slapen. Het houten gebinte en de houten vloer vormen een prachtige basis in combinatie met de luxe keuken en schouw.
    
Er wacht u hier een warm welkom, voor liefhebbers van wandelen en fietsen is het een waar paradijs. Een bezoek aan Winterswijk biedt een leuke afwisseling.
       

Erve Kotten - 2 tot 4 personen

Het gastenverblijf ligt op een historisch erf waar zich ook de boerderij van de eigenaar bevindt. U heeft echter volledige privacy. 

Entree via de keuken of woonkamer.
Woonkamer met sfeervol zitgedeelte bij de open haard (haardhout en aanmaakblokjes aanwezig). Aparte zithoek met tv en radio/cd-speler. 

Open keuken met 5 gaspitten, koelkast, waterkoker, koffiemachine, combi-oven/magnetron en uitgebreid servies. Eettafel met stoelen. Nespressocups, thee, suiker, zout en olijfolie is aanwezig, evenals verse sinaasappels. Bij aankomst staat een fles wijn voor u klaar. U mag gebruik maken van de wijnen in de wijnkast in de keuken en betaalt deze naar gebruik.  

In de hoek staat een tweepersoonsbed (met eenpersoonsmatrassen en dekbedden).  
Badkamer met regendouche en wastafel.
Apart toilet. 2 Badjassen.

1e verdieping
Open slaapruimte met tweepersoonsbed (eenpersoonsmatrassen en dekbedden).
   

Buiten bij Erve Kotten

Tuin met terras met tuintafel en stoelen en parasol.
  
Bijzonderheden
  • Fietshuur ca. € 8,50 per dag (stadsfiets) en 19,50 (elektrische fiets). Haal- en brengservice tegen betaling.

Omgeving van Erve Kotten

  • Afstand tot Winterswijk ca. 5km
  • Zodra u de deur uitloopt, bevindt u zich al in de natuur. Het gastenverblijf ligt in het Oedingse Beekdal, één van de vele mooie stekjes van het Nationaal Landschap Winterswijk. Het betreft een beekbegeleidend bos in het buitengebied van Winterswijk, langs de Oedingse beek en de Bovenslinge en twee houtwallen.
  • In de nabije omgeving van uw gastenverblijf zijn nog vele ongerepte natuurgebieden te ontdekken. Het coulisselandschap bestaat uit houtwallen, beekjes, essen, molens, bossen en landerijen waar zeldzame dieren en planten leven.
  • De Achterhoek staat bekend door haar vele fietsroutes. Onderweg kunt u tot rust komen bij een van de vele rustpunten bij de boer, een theehuis of wijngaard.
  • De omgeving leent zich uitstekend om te wandelen. Al dan niet georganiseerd kunt u met een gids op pad of zelf een route samenstellen. De VVV Winterswijk kan u hier alles over vertellen.
  • Winterswijk heeft een rijke cultuur en kunsthistorie.  Piet Mondriaan, Gerrit Komrij en Max van Dam vonden hun inspiratie in de omgeving van Winterswijk. Breng een bezoek aan villa Mondriaan, Museum Fabriek of Transit Oost.
  • Winterswijk heeft ook 2 wijngaarden; deze wijnen zijn internationaal bekroond, ervaar het zelf en kom proeven op het terras van de wijnboer met zicht op de wijngaarden.

Boekingsinformatie

Ligging erve kotten - saksische boerderij voor rustzoekers

De ligging van "erve kotten - saksische boerderij voor rustzoekers" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.