Boerenhuis aan de rivier

10
7
Gites.nl logo

Aan de rivier de Cure, aan de voet van het schilderachtige Vézelay, is ons authentieke boerenhuis te huur. Vézelay is een middeleeuws pelgrimsstadje. Het heeft een bijzondere, aan Maria Magdalena gewijde, duizend jaar oude kloosterkerk. Op oude pelgrimswegen loop je door de prachtigste natuur. De huizen liggen in het natuurpark de Morvan, het hart van Bourgogne. Fietsen en kano's zijn aanwezig.
Op het terras van het Boeren of Rivierhuis heb je goed zicht op de hier al miljoenen jaren stromende rivier de Cure, die in de zomer ook goed is voor heel veel waterpret - dammen maken, vissen of varen met de aanwezige kano's. In dit huis woonde ooit een boerengezin. Het is groot genoeg voor zeven personen, maar ook met z'n tweeën of alleen is het er prima leven. Buiten het seizoen is het er goed toeven aan de houtkachel. Wifi, wasmachine etc. zijn aanwezig.In de landelijke voorkeuken kan uitgebreid worden gekookt. In het dorp is alles bij de hand: bakker, slager en een kleine supermarkt. De keuken in de grange is in de zomer ideaal als je op het terras aan de rivier wilt eten.
Aan het water ligt de bij het huis getrokken grange (graanschuur). Aan de andere kant van het pad ligt een oude watermolen, die sinds mensheugenis niet meer in gebruik is. Ooit was het hier een komen en gaan van boeren die er hun graan lieten malen. De zeer ruime huiskamer op de eerste verdieping geeft een prachtig uitzicht op de rivier. Er is een mooie dakconstructie van oude balken, en er is een kleine verdieping gemaakt, de 'slaapzolder', met een tweepersoonsbed. In de kleine huiskamer staat een uitgebreide verzameling langspeelplaten in verschillende genres. Ook is er een verzameling boeken en spelletjes waar gasten uit kunnen putten. Voor wie buiten de deur vertier wil: het dorp heeft ook een café en een restaurant.

Boekingsinformatie

Ligging boerenhuis aan de rivier

De ligging van "boerenhuis aan de rivier" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.