Vissershuis aan de rivier

10
7
Gites.nl logo

Aan de snelstromende rivier de Cure, aan de voet van het schilderachtige Vézelay, is ons authentieke vissershuis te huur. Vézelay is een middeleeuws pelgrimsstadje. Het heeft een bijzondere, aan Maria Magdalena gewijde, duizend jaar oude kloosterkerk. Op oude pelgrimswegen loop je door de prachtigste natuur. De huizen liggen in het natuurpark de Morvan, het hart van Bourgogne. Fietsen en kano's zijn aanwezig.
Het huis ademt een authentieke sfeer: oude vloertegels, stoere balkenplafonds, en mooie details zoals inbouwkasten en een oude schouw. Er zijn vier slaapkamers met bij elkaar een 2-persoonsbed en vijf 1-persoonsbedden. Er is draadloos internet.
De zonnige tuin aan de achterzijde van het Vissershuis is achttien meter diep en leidt naar de rivier. Je hebt er een mooi uitzicht op de heuvels aan de overkant met bossen en weilanden. Er zijn tuinmeubels, er is een barbecue, en er zijn twee kano's voor een tochtje op de rivier.
In de ruime eetkeuken is het goed toeven. De keuken is voorzien van vaatwasser, oven etc Er staat een gezellige houtkachel. In de zomer loop je met je dienblad met het eten naar de tuin aan de rivier.
In de huiskamer kun je genieten van de muziekbibliotheek met duizenden uren muziek in de verschillende genres. In de oude gewelfkelder eronder tref je bassins, waar ooit de in de rivier gevangen vissen nog wat rondzwommen - vandaar het 'Vissershuis'.
Het vissershuis heeft een ruim erf waarop je je auto kwijt kunt. Onder een overkapping staat een picknicktafel, en er hangt een schommel. Voor de gasten zijn er twee mountainbikes, waarmee je ook dwars door de bossen en weilanden kunt fietsen.
Buiten het seizoen is het huis te verwarmen met elektrische kachels en met sfeervolle houtkachels - geniet van de dans van de vlammen achter de ruitjes. Voor de boodschappen kun je om de hoek terecht. Daar zijn de bakker, slager, een kleine supermarkt en een restaurant.

Boekingsinformatie

Ligging vissershuis aan de rivier

De ligging van "vissershuis aan de rivier" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.