Bastide de Sauveclare

9.8
8
Gites.nl logo

Bastide de Sauveclare is een traditionele stadswoning, gebouwd in 1765 die oorspronkelijk buiten de stadsmuren was gelegen. Hoewel het nu echt een stadswoning is heeft het huis toch zijn plattelandskarakter behouden.
Dit karakteristieke oude huis is in 2005 totaal gerenoveerd en smaakvol ingericht. Veel mooie oude details zijn zorgvuldig bewaard.
Het huis heeft een woonoppervlakte van 250 m2 en is geschikt voor 8 personen met 5 ruime karaktervolle slaapkamers, alle met uitzicht op de tuin. Het heeft een moderne centrale verwarming (gas) en is gelegen op 500 m loopafstand van het centrum van Lorgues met zijn bakkerijen, slagers, supermarkten, bars en restaurants.
De Bastide heeft een oppervlakte van 620 m2 met een goed onderhouden omheinde tuin met vijgenbomen, olijfbomen en citroenbomen. Er is een hangmat.
Het zwembad van 9m x 4,5m is omheind.
De bescheiden hoofdingang geeft toegang tot een ruime hal met een oud trappenhuis dat leidt naar de bovenverdiepingen.
Er is een grote landelijke keuken met een eettafel, waarin openslaande deuren toegang geven tot de tuin. De keuken heeft moderne apparatuur zoals een vaatwasser, koel-/vriescombinatie, oven, gasfornuis, koffiezetapparaat en een wasmachine.
Tegenover de hal bevindt zich de woonkamer met een originele open haard, gezellige zithoek, televisie met stereo-systeem, Blue ray, DVD, USB-verbinding (mp3) en WIFI internet.
Op de eerste verdieping zijn er 2 grote slaapkamers, elk met een tweepersoonsbed (1 matras van 200 x 160). Op de overloop bevindt zich de eerste badkamer, met wastafel, inloopdouche en toilet. Op de tweede verdieping zijn 3 slaapkamers, waaronder een grote oudersslaapkamer met tweepersoons bed (1 matras, 200 x 160) en een eenpersoonsbed (190 x 90). De vierde slaapkamer heeft 2 eenpersoonsbedden (200 x 90). Door deze slaapkamer komt men in de vijfde slaapkamer met een tweepersoons bed (1 matras, 200 x 160). Alle bedden zijn voorzien van kwaliteitsmatrassen. De 3 slaapkamers op de tweede verdieping delen een badkamer met wastafel, inloopdouche en toilet. Er zijn ventilatoren beschikbaar voor alle slaapkamers.
De oude dikke stenen muren houden het huis koel gedurende de hete zomermaanden, terwijl ze in de winter het huis behaaglijk warm houden.

Boekingsinformatie

Ligging bastide de sauveclare

De ligging van "bastide de sauveclare" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.