Domaine de Châteaufort - Luxe kasteelvakantie Loiredal

10
18
Specialvillas.nl logo

Exlusieve kasteelvakantie in Loiredal met eigen zwembad

Bij domaine de Châteaufort beleef je een sprookjesachtige vakantie in een 19e eeuws kasteel. Met smaak gerenoveerd waarbij de buitenkant intact is gebleven en de binnenkant veel originele elementen zijn behouden zoals marmeren schouwen, parketvloeren, houten lambriseringen en prachtige plafonds. Modern comfort is toegevoegd zoals luxe badkamers en een fitnessruimte. Vele beroemdheden hebben hier al eens overnacht en ook u kunt hier genieten van deze parel in de Loirevallei. De grandeur van het gebouw, de statige oprijlaan met parkachtige tuin en de service ter plaatse zijn slechts enkele redenen om hier vakantie te vieren. Heeft u speciale wensen zoals een boodschappenservice, ontbijt, lunch of diner, wijnproeverij in de Middeleeuwse kelder, kinderoppas of speciaal vervoer, veel kan geregeld worden. Het kasteel ligt op een landgoed van 9 ha met prachtige tuinen, een moestuin, boomgaard, bossen en glooiende velden. U bent hier verzekerd van een exclusieve vakantie in een landelijke omgeving in het mooie Val de Loire.

Langeais ligt in het departement Indre-et-Loire en is ontstaan in de Gallo-Romeinse tijd. Het Loiredal staat bekend om de vele kastelen en wijngaarden die je hier kunt vinden. Bij Châteaufort verblijf je in jouw eigen bijzondere kasteel, maar het is ook zeker een aanrader om de andere kastelen en wijngaarden in de omgeving te ontdekken. Leuk voor een dagje uit en voor een wijnproeverij tijdens jouw vakantie in Frankrijk.

Kasteelvakantie bij Châteaufort - 18 personen - ca. 2400m²

Het kasteel is met veel smaak gerenoveerd en ingericht en ontworpen door ontwerpers uit Londen en Parijs. Warme kleuren, mooie meubelstukken en de fijnste stoffen zijn bij de inrichting gebruikt. Uw gastvrouw  (zij woont in het nabijgelegen dorp) zorgt voor een hartelijke ontvangst. Er kunnen max. 18 personen overnachten (inclusief baby's).

Begane grond 

Ruime entree en statig trappenhuis.
Salon met loungebank, antieke schouw en flatscreen tv.
Salon met comfortabele zithoek.
Cocktailruimte met enkele hoge bartafels en krukken.
Formele eetkamer met grote eettafel en 14 stoelen. 
Aparte ontbijtkamer met eettafel en 8 stoelen.
Ruime biljartkamer met authentieke schouw.

Aparte keuken met gasfornuis, elektrische oven, magnetron, dubbel wasbak, Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine, vaatwasser, waterkoker en koffiezetapparaat. Hoge eettafel met krukken.

Middeleeuwse kelder met eettafel met 12 stoelen ingericht in een middeleeuwse setting.

Fitnessruimte met enkele fitnessapparaten en airco (inclusief handdoeken).

Wasruimte met wasmachine en 2 drogers (inclusief 2 wasbeurten).

1e Verdieping

Alle slaapkamers hebben een ventilator voor de warme dagen. Ze worden standaard als tweepersoonsbed opgemaakt (muv Seurat). Indien anders gewenst kunt u dit vooraf doorgeven.

Suite Delacroix (78m2): tweepersoonsbed (1.80m), aparte zitkamer en een studie/kinderkamer. Hier kan een extra (baby)bed worden bijgeplaatst (tegen betaling).
Badkamer en-suite met bad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet.

Suite Bonheur (50m2):  tweepersoons slaapkamer (kan als tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden worden opgemaakt) met zitgedeelte.
Badkamer en-suite met bad, inloopdouche, wastafel en toilet.

Suite Cézanne (55m2): tweepersoonsbed (1.80m) met aparte zitkamer.
Badkamer en-suite met een bad, een inloopdouche, wastafel en toilet.

Slaapkamer Charlet (27m2): tweepersoonsbed (1.60 m).
Badkamer en-suite met douche, wastafel en toilet.

Kinderspeelkamer met tv-scherm/dvd (dvd's aanwezig, de tv doet geen dienst als tv), zitkussens en tafelvoetbal.

2e Verdieping
Suite Monet (45m2): tweepersoons slaapkamer (kan als tweepersoonsbed of 2 eenpersoonsbedden worden opgemaakt) en een aparte zit/kinderkamer. Hier kan een extra (baby)bed worden bijgeplaatst (tegen betaling).
Badkamer en-suite met douche, wastafel en toilet.

Suite Degas (55m2): tweepersoonsbed (1.80m) met apart zitgedeelte. 
Badkamer en-suite met bad, douche, wastafel en toilet.

Slaapkamer Seurat (36m2): 2 eenpersoonsbedden (beide 1.10m).
Badkamer en-suite met bad, douche, dubbele wastafel en toilet.

Suite Matisse (68m2): tweepersoonsbed (1.80m) en aparte zit/kinderkamer. Hier kan een extra (baby)bed worden bijgeplaatst (tegen betaling).
Badkamer en-suite met douche, wastafel en toilet.

Slaapkamer Renoir (19m2): 2-persoons slaapkamer (deze kan als tweepersoonsbed of als 2 eenpersoonsbedden worden opgemaakt. 
Badkamer en-suite met bad, wastafel en toilet.

Buiten bij domaine de Châteaufort

  • Diverse terrassen met tuinmeubilair zoals comfortabele stoelen, ligstoelen en parasols.
  • Patio om buiten te dineren, hier staan verschillende tafels die gedekt kunnen worden voor het diner. 
  • Zwembad (juni t/m augustus, 7 x 14m), deze kan tegen betaling verwarmd worden. Bij het zwembad staan verschillende loungemeubels, ligbedden en parasols.
  • Jeu de boules baan (ballen aanwezig)
  • Golf driving range inclusief golf clubs (tegen betaling)
  • Fietshuur
  • Croquetveld
  • Grote trampoline
  • Tafeltennistafel
  • Badmintonset 
  • Gasbarbecue te huur

Bijzonderheden

  • Wi-Fi (beperkte bandbreedte dus niet iedere kamer heeft goed bereik)
  • Groepen jongeren niet toegestaan
  • Niet-roken
  • De schouwen zijn niet in gebruik als open haard
  • Voor ontbijt, lunch, diner of barbecue kan gezorgd worden (ruim van tevoren aan te vragen)
  • Startersset met enkele vaatwastabletten, keukenpapier, afwasmiddel, wc-papier. Iedere badkamer heeft handzeep, douchegel en shampoo en conditioner

Omgeving van domaine de Châteaufort

  • Afstand vanaf Utrecht ca. 749 km
  • 5 minuten lopen naar het dorpje Langeais. Hier vind je restaurants, winkels cafés en op zondag een bruisende markt.
  • Langeais is ooit gesticht in de Gallo-Romeinse tijd en is bekend vanwege het kasteel van Langeais, een van de oudste Loire kastelen. Ooit gesticht door de graaf van Anjou in de 10e eeuw en later verbouwd door koning Lodewijk XI. Historische meubels, wandkleden en kunstvoorwerpen geven een indruk uit het leven van een Grand Seigneur.  
  • Diverse golfbanen in de buurt zoals Golf de Tous, Touraine, Sept Tours, Saumur en Bauge.
  • In de omgeving vind je vele authentieke Franse dorpjes en Châteaux. Bezoek bijvoorbeeld Villandry, met haar indrukwekkende kasteel en prachtige tuinen. Of ga naar Ussé met eveneens een chateau (het kasteel van Doornroosje), een Renaissancekapel en Franse tuin. Ook Azay-le-Rideau is een aanrader met het beroemde kasteel met Renaissance architectuur en weerspiegeling in het water.
  • Montsoreau (ca. 25 min. rijden) met haar kasteel en brocante markt (iedere 2e zondag van de maand)
  • Saumur (ca. 45 min. rijden) met de beroemde paardenrijschool Cadre Noir National Riding School, distillerderij Combier en vele wijnhuizen waar je een wijnproeverij kunt doen.
  • Chinon (ca. 30 min. rijden) met haar chateau en middeleeuwse vakwerkhuizen, wijnhuizen en markten. In de omgeving liggen 2300ha wijngaarden met rode druivenrassen. Op donderdagochtend is er markt en iedere 3e zondag van de maand een brocantemarkt.
  • Tours (ca. 25 min. rijden) , gelegen aan de rivier de Loire en Cher. Het middeleeuwse centrum met de kathedraal Saint-Gatien, Place Plumerau met de houten huisjes en de Rue Colbert met winkels en restaurants mag je niet missen.
  • Amboise (ca. 45 min. rijden) met o.a. het koninklijke chateau van Francois 1er en  Le Clos Lucé waar Leonardo da Vinci aan talloze projecten werkte voor de vorst.
  • Chenonceau (ca. 45 min. rijden) met het 15e eeuwse kasteel , ook wel château des Dames genoemd. En overvloed aan kunstcollecties, Renaissance meubelstukken en Vlaamse tapijten.
  • Het château van Chambord is wereldberoemd en indrukwekkend met haar vele torens en pracht en praal. Ooit in opdracht gebouwd door koning Frans I en ontworpen door Leonadro da Vinci. Het staat symbool voor de Franse Renaissance.
  • Parijs ligt op ca. 1uur met de trein
  • Wilt u de lokale Franse wijnen proeven? Dan is het erg leuk om in de omgeving een wijnproeverij te doen en om de wijngaarden te bezoeken. Ga bijvoorbeeld naar Château de Miniere, Chateau de la Grille en Cave de Vouvray.
  • Als natuurliefhebber bent u in het Loiredal ook op de juiste plek. Er zijn prachtige natuurgebieden en talloze fiets- en wandelroutes . Een aanrader? Fiets langs de Loire rivier!

Boekingsinformatie

Ligging domaine de châteaufort - luxe kasteelvakantie loiredal

De ligging van "domaine de châteaufort - luxe kasteelvakantie loiredal" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.