Mas Taillet - La Maison de Xatart

9.5
8
Gites.nl logo

Een huis voor iedereen die ruimte om zich heen nodig heeft. Zowel binnen als buiten is er voldoende plek voor de acht personen die dit vakantiehuis kan herbergen.
Vakantiehuis La Maison de Xatart is een eeuwenoude boerderij. Sfeervol en comfortabel ingericht. Midden in de natuur, bergen rondom, rust en stilte en een zwembad om te ontspannen na de activiteiten. Het is het woonhuis van een grote boerenhoeve in de Pyreneeën. U zit midden in de bergen en hebt kilometers verre uitzichten. Toch is dit prachtige plekje niet verlaten of eenzaam. Het is er wel heel rustig. De honden waarschuwen als er een wandelaar langs komt en onze ezels lopen in de weilanden rondom. Binnen vijf minuten bent u met de auto in het stadje Prats de Mollo. De gîte is het vroegere woonhuis van de herenboer. Een van de vroegere eigenaren was de botanist Bartomeu Xatart. Wij noemen dit huis nu "la Maison de Xatart". Het hoofdvertrek is de grote woonkeuken, met eethoek, zithoek en keuken. U zit aan de eettafel onder enorme stenen bogen; het fundament van het huis. Er is een aparte zitkamer, kinderen noemen het de 'chillroom'. Boven zijn er twee zeer ruime slaapkamers met goede bedden, elk met eigen badkamer en toilet. Verder zijn er twee kleinere kamers, met een gezamenlijke grote badkamer/toilet. De keuken is goed uitgerust met groot fornuis en oven, afwasmachine, etc. Vanzelfsprekend zijn er voldoende potten, pannen, borden, kopjes, messen, vorken, etc. Vanuit het keukenraam hebt u een fantastisch uitzicht. De eigenaren wonen in het vroegere stallengedeelte op het terrein. Zij kunnen u alle informatie geven om uw vakantie tot een succes te maken. Op het terrein zijn er ook een kleinere gîte voor twee personen en een chambre d'hôte. Bij elkaar is het geheel dus een klein vakantieoord voor maximaal 12 personen maar ieder met eigen privacy en eigen terras en veel ruimte rondom. Het zwembad is voor gebruik door iedereen.
Onze ezels, poezen en honden zullen u graag gezelschap houden. La maison de Xatart is bedeeld met 4 sterren.

Boekingsinformatie

Ligging mas taillet - la maison de xatart

De ligging van "mas taillet - la maison de xatart" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.