Maison Oranger

8.8
4
Gites.nl logo

Welkom bij Maison Oranger, een romantische gîte in Zuid-Frankrijk, dichtbij de middellandse zee, aan de voet van de Pyreneeën
Omgeven door wijnvelden, perzik boomgaarden, palmbomen, mimosa en vele bloemen, is Maison Oranger een comfortabel dorpshuis mét prachtige vergezichten op de bergen. De gîte is gelegen in een authentiek middeleeuws grotendeels autovrij dorp, in het uiterste zuiden van de Franse regio Languedoc-Roussillon, dichtbij de Spaanse grens, in Frans Catalonië. Geschikt voor 2 volwassenen en 2 kinderen.
Het middeleeuwse dorp Estoher
Estoher is een nog onbedorven middeleeuwse dorp, gesitueerd in de lage fruit- en wijnvallei aan de voet van de Pyreneeën. Beschermd door de 'heilige' Mont Canigou, genieten het dorp van een sterk Mediterraan micro klimaat met lavendel, oleanders, olijfbomen, mimosabomen, palm bomen, kurkeiken en -zo hier en daar- ook sinasappelbomen, hetgeen betekent dat het zonnige terras vaak het gehele jaar door benut kan worden.
Op loopafstand liggen de zogenaamde 'Cascades' van Estoher. Dit zijn hoge watervallen met zwemvijvers, in de riveir. Het water komt direct van de Canigou en de omvang van de vijvers verschilt afhankelijk van het seizoen en de neerslag. In de zomer worden de vijvers door de inwoners van Estoher gebruikt om te zwemmen.
Estoher is zéér centraal gelegen. Dus winkels en restaurants vindt u op een afstand van ca. 5 autominuten (én geen moeilijke kronkelweggetjes) in Marquixanes en Vinça. De prefectuurstad, het nostalgische Prades, ligt op 15 autominuten en naar de regionale hoofdstad, het dynamische Perpignan, rijdt u in 30 minuten.
Estoher is prima gesitueerd ten opzichte van de vele attracties die deze bijzondere streek te bieden heeft, zoals beroemde middeleeuwse abdijen, thermaal baden, de middellandse zee, ski gebieden, Katharen kastelen, musea en dergelijke.
De inrichting van Maison Oranger
Deze romantische boerenwoning (3 vrije zijdes) is ingericht in een combinatie van antieke meubels met moderne kunst. Geschikt voor 2 volwassen en 2 kinderen. De woning waar Maison Oranger aan vast zit, wordt niet bewoond.
-> Begane grond:
Entree, woonkamer met een 2-persoons slaapbank (140 x 210 cm met fexibele lattenbodem, 2 dekbedden, 2 kussens), 2 fauteuils, kleuren TV (aansluiting op Franse kabel), DVD-speler (met selectie DVDs), radio-CD-speler, antieke eikenhouten spiegelkast, houtkachel, woonkeuken met eettafel, moderne keukeninrichting met apparatuur (mini oven, koffiezetter, mixer, Senseo, tosti-apparaat, broodrooster, citruspers, waterkoker, uitgebreid pannenset, keramische kookplaat, afwasmachine, koelkast). Vrij gebruik door de gasten van schoonmaakmiddelen e.d.
Aanwezig voor de gasten is ook: toeristische boeken, folders, leesboeken, wandel-en autokaarten, spelletjes, jeu de boulespel.
Electrische verwarming + houtkachel.
Voor de kelderingang van het huis staat een terrastafel met 4 terrasstoelen.
-> 1e verdieping:
* Slaapkamer met een Nederlands modern tweepersoons bed met 2 flexibele lattenbodems en 2 hoogwaardige wellness matrassen (2 x 80cm x 200cm ), 4-seizoenen dekbedden, 4 kussens -2 hoge en 2 lage-), antieke notenhouten kleerkast, antieke hoekkast e.a. Strijkijzer en strijkplank. Elektrische verwarming.
* badkamer met WC, douche, wasbak en haardroger. Elektrische verwarming.
* Terras met uitzicht op de Mont Canigou en oude, met natuursteen ommuurde, tuinen met sinasappel-, kaki- en mimosabomen, terrastafel met 2 terrasstoelen en 2 relaxstoelen.
-> Kelder:
De kelder is deels uit de natuursteen gehouwen en dus koel en beschikt over een wasmachine en ruimte voor stallen van fietsen, stofzuiger, schoonmaakapparatuur, e.d.
Gratis WIFI en internet in het huis (livebox van Orange).

Boekingsinformatie

Ligging maison oranger

De ligging van "maison oranger" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.