Le Petit Coup de Combrailles

2
Gites.nl logo

Op een verscholen plekje, waar je alleen kan komen via een stenen trap en een kort bospaadje, ligt tenmidden een zee van groen, heel privé dit 2 pers. huisje met uitzicht op een in onbruik geraakte spoorbrug.
Beneden is het woongedeelte met keuken met gaskookplaat en een afwasmachine, een keukentafel, een zithoek en een doucheruimte met douche en toilet. Op de bovenverdieping is het slaapgedeelte en is er ruimte voor bijvoorbeeld koffers. Uit het raam is een prachtig uitzicht op de spoorbrug, die tijdens de zomermaanden is verlicht. Er is geen tv. in huis, wel een stereo en wifi.
Het charmante huisje is eenvoudig, maar met veel liefde gemaakt en ingericht, zoals op de foto's bijvoorbeeld aan de handgemaakte keuken is te zien, gemaakt van lokaal gezaagd hout. De bovenverdieping is half open, waardoor het binnen, ondanks het beperkte oppervlak toch ruim voelt. En onder het blauw, met enkele wolkjes geverfde plafond is het altijd mooi weer.
Rondom het huisje is een stukje eigen erf, waar u heel privé zit met eersterangs uitzicht op de spoorbrug. Er is ook een barbecueplek.
Op zo'n 10 minuten rijden zijn in het dorp Les Ancizes supermarkt, restaurants, bar, tankstation, bank, tabac/presse, office de tourisme en andere winkels. In de omliggende dorpen zijn weekmarkten en worden er vaak brocantes georganiseerd. Een aantal van de bezienswaardigheden in de omgeving: De vulkaanbergen La Chaine des Puys, Puy de Dôme, Gorges van de rivier La Sioule (zwemmen, kano, vissen), de méander van Queuille, het kratermeer Le Gour de Tarzenat, Clermont Ferrand.
Omdat het huisje alleen bereikbaar is via een een kort bospaadje vanaf de weg, is het niet geschikt voor mensen die minder goed te been zijn.

Boekingsinformatie

Ligging le petit coup de combrailles

De ligging van "le petit coup de combrailles" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.