Sous le noyer

9.6
5
Gites.nl logo

Bent u op zoek naar een sfeervol ingericht Frans huis op een rustige plek in de vrije natuur met veel privacy? Dan is dit voor u de ideale plek. De grote boerderij met bijgebouwen staat vrij in de natuur, met de eerste buren op een paar honderd meter afstand. De plek biedt rust, ruimte, privacy, natuur en een prachtig uitzicht op groen. Het terrein heeft een eigen opgang, 1 hectare groot en heeft diverse schuren. Op diverse plekken in de tuin kan de buitentafel neergezet worden en heb je een andere beleving. Vanaf de zijkant van het huis loop je het bos in, dus ideaal voor honden. Het huis is met veel liefde sfeervol ingericht en de prettige buitenruimte biedt op ieder moment van de dag voldoende, natuurlijke schaduwplekken. De buitenruimte nodigt uit tot eten op diverse plekken, relaxen in de hangmat, luieren op ligbed, mijmeren in de hangstoel, ontbijten op de broodoven. Of gewoon onder de notenboom luisteren naar het gekwetter van de vele vogeltjes die zich in de stalmuur nestelen. 's Nachts is het er heerlijk donker en kun je (op zwoele avonden vanuit de hangmat) bij helder weer de oneindige sterren bewonderen en de uil horen. Het huis heeft bewust geen Wifi of t.v. verbinding, maar dankzij de nieuwe zendmast bovenop de berg ontvang je een heel goed telefoon signaal en kan je (voor je computer) met een persoonlijke hotspot zo het internet op.
Benedenverdieping:
De grote, gezellige woonkeuken 36 m2 nodigt uit om uitgebreid te koken. In de keuken bevindt zicht ook de living. De keuken beschikt over een oven, koelkast (met klein vriesvak), waterkoker, nespresso apparaat, filterkoffie-, broodbak- en wasmachine. De aparte eetkamer heeft een grote, lange boomstamtafel (3 meter) die ook heel geschikt is om gezelschapsspelletjes te spelen (veel spellen in huis aanwezig). Hier staat ook een cd installatie, die ook geschikt is voor eigen muziek van iPod/iPad. Wilt u uw eigen films of series bekijken op een kleine tv? Dat kan! Naast een dvd-speler beschikt het huis ook over een mediaspeler. Met de mediaspeler speelt u muziek, foto's en films af op de televisie vanaf een usb stick, geheugenkaartje (micro-sd) of externe harde schijf. U bekijkt eenvoudig al uw eigen meegebrachte bestanden rechtstreeks op een t.v. scherm of u kiest voor een van de films vanuit de huis bibliotheek.
Bovenverdieping:
Sfeervolle slaapkamer met 2 persoons bed (1.40 x 2.00) en kinderledikant. Grote slaapkamer met 2 persoons bed (1.60 x 2.00). Op de derde slaapkamer staan twee éénpersoonsbedden. (0,90 x 1,80 en 0,90 x 2.10). Deze kamer kan zowel voor kinderen als volwassenen gebruikt worden en heeft een kleine kinderboeken bibliotheek en veel gezelschapspelletjes voor klein en groot. De grote badkamer heeft een grote douche, 2 wastafels, wc en commode. Op verzoek zetten we een babybadje en kinderstoel voor u neer. In de grote slaapkamer is een klein bibliotheekkastje met Nederlandstalige boeken.
Omgeving
Het huis heeft een informatie map voor uitjes/activiteiten in de omgeving voor kinderen en volwassenen. Een groot zwemmeer is binnen 7 km aanwezig (Saint Eloyes les Mines). En in de omgeving zijn meerdere, mooie meertjes met goede waterkwaliteit. Op het terrein van het huis kun je badmintonnen of jeu de boules spelen (beiden aanwezig) of gewoon luieren in de hangmat. Voor de sportievelingen leent het gebied zich goed om de racefiets of mountainbike mee te nemen en hier lekker te fietsen. Voor natuurliefhebbers zijn er prachtige wandelingen in het vulkaangebied maar ook in de directe omgeving van het huis kan je mooie wandelingen maken.
Winkels en restaurantjes
In het dorp Saint Eloyes les mines (oud mijnwerkersdorp 9 km) vind je supermarkten Lidle, Carrefour en een zaterdagochtend markt. In Pionsat (6 km) zit de intermarché. In Montaigut (9 km) vind je de lekkerste pizzeria met WIFI (Le Dauphin). De keten van de vulkanen is voor natuurliefhebbers een must see. Neem de wandelkaart mee die in het huis ligt...of breng een bezoek aan de indrukwekkende boeddhistische tempel bij Biollet, of het schattige plaatsje Charroux. Voor kinderen is een kanotocht in de Sioul een echte aanrader, ook voor volwassenen trouwens.
Heeft u vragen? Neem gerust contact met me op via de gites mail.

Boekingsinformatie

Ligging sous le noyer

De ligging van "sous le noyer" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.