Lombertie

9.7
4
Gites.nl logo

Wat verlangen we allemaal weer naar 'normaal'. Met een gerust hart een vakantie boeken en dan nog het liefst daar waar het veilig is en niet bomvol.
Dat kan in de Auvergne. Hier leef je als God in Frankrijk. In een omgeving waar een mens werkelijk tot rust komt.
In ons karakteristieke Maison d'amis geniet je van een absolute stilte en, zo je wilt, van (pittige) fiets- en wandeltochten. In de winter komen de liefhebbers van skiën en langlaufen ruimschoots aan hun trekken. Op 30 km afstand ligt bij Chalmazel op 1100 tot 1600 meter hoogte een klein skigebied met 12 km aan pistes.
Het huis is gebouwd In 1847, met granieten blokken uit de rots waar het op staat. In 2013 hebben we het grondig verbouwd met behoud van de oorspronkelijke details.
Het is geschikt voor vier personen. Er zijn twee slaapkamers, elk met een dubbel bed.
In overleg zijn er op de ruime zolder drie extra slaapplekken beschikbaar.
De badkamer heeft twee wastafels, toilet en douche. Op zolder is nog een extra wastafel.
Bed- en linnengoed is aanwezig,
In de woonkamer staat een kist vol tijdschriften en ook de boekenkast is goed gevuld. Er is een TV (zonder antenne-aansluiting) met DVD speler
De eetkeuken is van alle gemakken voorzien. Een combi-oven, vaatwasser en inductieplaat. Genoeg potten, pannen en kookboeken om een heerlijke Auvergnatse maaltijd op tafel te zetten.
De houtkachel zorgt voor een aangename warmte. Zowel de keuken, de badkamer als de slaapkamer kunnen (zo nodig) verwarmd worden met elektrische radiatoren.
Buiten kunt u op uw eigen terras bij het houtvuur tot in de late uurtjes genieten.
Verder aanwezig: wasrek, strijkplank en jeu de boules.
Wij laten geen huisdieren toe; we willen daarmee onze gite zo toegankelijk mogelijk houden voor gasten met een allergie.
Het dorp le Brugeron ligt op loopafstand. Hier vindt u een bakker en een kleine supermarkt. De grote supermarkten liggen op een half uurtje rijden.
Op het eigen terrein ligt de jeu de boules-baan waar het Franse gevoel een extra impuls krijgt.

Boekingsinformatie

Ligging lombertie

De ligging van "lombertie" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.