La Petite Cour

9.4
6
Gites.nl logo

Vakantiehuis La Petite Cour ligt op 5 hectaren eigen grond, geheel vrij en is een heerlijk authentiek licht vakwerkhuis in een groene, zeer rustige omgeving.
Het huis heeft 120 m2 bewoonbaar oppervlak. Het is rookvrij en ruim ingericht voor 1 - 6 personen met 6 volwaardige bedden en twee kinderbedden en - stoelen. Alle belangrijke functies zijn ook op de begane grond. Handig als u geen trappen wilt lopen (wel twee treetjes om in de badkamer te komen). De directe grote tuin rondom het huis is volledig omheind.
Slechts 5,5 uur rijden van de Nederlandse grens huis met tuin en fruitbomen. Het huis heeft naast elektrische verwarming een heerlijke houtkachel. De fruitbomen bloeien uitbundig. De stilte is 'hoorbaar' en de sterrenhemel is adembenemend. Wij zien regelmatig de Melkweg.
La Petite Cour is landelijk gelegen in de heuvels van Normandiƫ aan een zeer rustig weggetje D720, 2 km buiten het gehucht Chaumont, Ongeveer 100 km ten zuiden van Rouen en 80 km van de Normandische kust. GPS: Lieu dit: La ferme du moulin, Chaumont. 61 (Orne).
Karakteristieken begane grond huis:
U komt binnen in de lichte woonkamer en keuken van 4x8 m2. Er is een heerlijke houtkachel en elektrische verwarming, een driepersoons-bank, twee luie stoelen, enkele kasten met boeken, spelletjes en mappen met allerlei activiteiten. Ook is er een radio en cdspeler met usb-aansluiting. Gratis Wifi bij cafe's in naburige dorpen. Ter plaatse is te roamen (glasvezel is in aanleg).
Keukenprinsen en -prinsessen kunnen hun hart ophalen in het keukengedeelte met een uitgebreide inventaris. Er zijn onder andere een oven met diverse bakvormen, magnetron, koelkast en diepvries, mixer, koffiezetapparaat (filter), broodrooster, tosti-apparaat, blender, inductie-apparaat, afwasmachine met zeepblokjes. Verder staan er een eettafel met 6 stoelen en een kinderstoel.
De grote lichte slaapkamer beneden (20m2) heeft 2 x 1 persoons geschakelde bedden ( 2 x 90/200). U kunt kiezen tussen een twee-persoons dekbed van 240 x 2.00 of twee 1-persoonsdekbedden van 1.40 x 2.00m.
De badkamer wordt deze winter verbouwd en krijgt een ruime inloopdouche en dubbele wastafel. Voor de baby is er een aankleedkussen en een babybadje. Er komt een apart toilet en ruimte voor de wasmachine.
Karakteristieken van de lichte 1e etage:
U komt eerst via de speelzolder (9 m2). Kinderen hebben hier lekker de ruimte om te kleuren, lezen en spelen. Er ligt zelfs al het een en ander voor ze klaar!
De tweede/kinderslaapkamer heeft een 1 persoons bed 80/190. Er is een ledikantje met matrasje.
De derde slaapkamer heeft een 1-persoons bed en een knus leeshoekje.
Er is een vierde slaapgedeelte met 2 1-persoonsbedden van 90 / 200, Die op verzoek ook bij elkaar geschoven kunnen worden.

Boekingsinformatie

Ligging la petite cour

De ligging van "la petite cour" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.