La Marquise

8.5
5
Gites.nl logo

Het huis is een ideaal vakantiehuis voor 2 personen, ook ruim genoeg voor 3/4/5 personen plus baby/peuter. Gelegen in een hameau (gehucht) midden in het prachtige Bourgondische landschap. Verwacht geen strak modern huis. Wij hebben gekozen voor een comfortabel en sfeervol huis. Er zijn 2 slaapkamers en 2 badkamers plus 2 toiletten, boven en beneden.
Extra aanwezig ledikantje. Wil je ook het liefst `s morgens vroeg vertrekken uit Nederland om `s middags al te kunnen ontspannen? Dat kan, want het huis staat slechts op 660 km vanaf Utrecht. Ook is de hond van harte welkom, wel overleggen en tegen een geringe vergoeding. Enkele kilometers voor aankomst stop je even bij de bakker in het dorp voor een knapperig stokbrood. Of ga meteen even naar de Carrefour voor een lekker kaasje, een Bourgondische wijn en de eerste benodigdheden.
Aangekomen bij het huis, nadat je de auto hebt uitgeladen kun je hem gerust in de garage zetten, want vanaf de voordeur zijn de mooiste wandel,- en fietstochten te maken. (2x eventueel te huur). Je zit midden in de prachtige natuur, met mooie vergezichten, glooiende landschappen en pittoreske dorpjes. Plekken waar de tijd echt heeft stilgestaan.
De tuin is geheel omheind, dus laat eventueel de meegenomen hond de omgeving maar lekker verkennen. Is het wat minder mooi weer, geen nood want ook dan is er in de directe omgeving voor zowel jong als oud heel veel te doen en/of te bezichtigen. Er zijn vanaf april tot november zeer veel activiteiten.
Geen zin in zelf koken? In de omliggende dorpjes zijn een aantal leuke locaties om voor een luttel bedrag je te laten verwennen. In het huis ligt een boekje met adressen. Ook is er altijd wel ergens een lokale markt in de buurt.
Al met al is dit een heerlijke plek om even helemaal bij te komen van dagelijkse beslommeringen! En volop te genieten van een heerlijke vakantie. Er heerst werkelijk totale rust en kalmte!
Deze ervaring willen we graag delen met onze gasten
Zomers is deze ruimte heerlijk koel en `s winters goed te verwarmen dmv de insert houthaard en de twee aparte elektrische radiatoren. Wanneer de avonden wat korter worden en/of wat killer, kunt u gezellig binnen zitten in één van de vier comfortabele fauteuils voor het haardvuur, luisteren naar muziek en heerlijk nagenieten van weer zo`n heerlijke dag.
Misschien wil je liever lekker ontspannen met een boek. Er is prima verlichting om bij te lezen, of je kunt er voor kiezen TV te kijken, wij hebben satelliet ontvangst met oa Nederlandse zenders, RTL ed. Ook is er een DVD speler. Chromecast voor eventueel Netflix/ HBO en/of YouTube muziek
Wil je internetten of mailen, geen probleem, er is WIFI. Verder staat er een stereo installatie met oa een CD speler.
In de ruime 'boeren leefruimte' staat een royale klooster tafel met 4 stoelen. Er zijn meer stoelen, een kinderstoel plus box beschikbaar.
Houd je van koken, dan zul je je goed kunnen uitleven in de ruim en compleet opgezette keuken met het brede 5 pits gasfornuis met wokpit en gril bak oven. Voor nog meer inspiratie, liggen er een aantal kookboeken. Aan deze ruimte grenst de tuinkamer. Hier staat een bureau en en klik klak bed voor eventueel een extra slaapplaatst.
Beneden etage
Een aparte ruime doucheruimte met wasmachine en een apart toilet.
Van hieruit kun je via openslaande deuren naar het terras en de tuin.
In de bijkeuken, annex opslagruimte staat een grote vries/koelcombinatie, een magnetron en grill plaat.
De benedenverdieping is drempelloos, daardoor en door de praktische en complete indeling is deze ruimte geschikt voor een ouder persoon of als u om welke rede dan ook liever geen trap wilt lopen.

Boekingsinformatie

Ligging la marquise

De ligging van "la marquise" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.