Donzel

9.7
2
Gites.nl logo

La Donzelenche is een magnifieke 16e eeuwse gefortificeerde Mas omgeven door het fantastische natuurschoon van de Cevennen. Deze kleine nederzetting bestaat uit meerdere gebouwen die in Cevenolse stijl is opgetrokken uit leisteen en graniet rondom binnenplaatsen en straatjes met poorten. De Mas is met behoud van authenticiteit gerestaureerd. Het gastengedeelte biedt plaats aan 3 sfeervolle, comfortabele vakantiewoningen, welke familienamen dragen van vroegere bewoners. Alle gites zijn uniek, comfortabel en smaakvol ingericht. Op de diverse idyllische hoekjes, die op de binnenplaatsen en in de terrastuinen rondom, voor de gasten zijn gecreëerd is het heerlijk toeven. Er is voldoende ruimte voor rust en privacy, maar er is ook gelegenheid om elkaar te treffen, bijvoorbeeld rond de dis. Er is geregeld de gelegenheid om aan te schuiven aan de 'table d'hôte' .
De gite
”DONZEL”: In deze fraaie, comfortabele woning voor twee à drie personen is op orginele wijze en met behulp van oorspronkeliike en antieke materialen een authentieke sfeer gecreêerd. Op de begane grond bevindt zich een ruime tweepersoonsslaapkamer met antieke tegelvloer en de badkamer met marokkaansstuckwerk is voorzien van douche, wastafel en wc. De woonverdieping bevindt zich op de eerste etage en heeft een prettige sfeer met z'n prachtige kastanjehouten gebinten en het hoge licht. Een fraaie Cevenolse kast herbergt het antieke servies en bestek en de goed geoutilleerde keukenhoek. De moderne houtkachel biedt de mogelijkheid voor een gezellig knapperend vuur op een kille herfstavond. Geniet van het mooie uitzicht op de binnenplaats en de poorten.

Boekingsinformatie

Ligging donzel

De ligging van "donzel" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.