Ducel2

10
2
Gites.nl logo

Gîte Ducel (zie elders op deze site) is al ruim tien jaar een beproefde, vertrouwde en zeer gewaardeerde bestemming voor wie houdt van rust, ruimte en natuur. Ducel2, oftewel het Verre Huisje, doet daar zeker niet voor onder. Uitgetest en (meer dan) goed bevonden door ervaren ducelgangers is deze 3-sterren gîte voortaan te huur voor iedereen!
Moeilijk voor te stellen dat deze unieke gîte enkele jaren geleden nog schuil ging onder woekerende wilde wingerd en weerbarstige bramenstruiken. Gelegen aan de rand van het terrein, met aan alle kanten wijds uitzicht over de glooiende heuvels, bevind je je middenin het arcadische landschap van de Lot-et-Garonne. Omgeven door velden en bossages, met in de verte een dorpje, hier en daar een oude boerderij, krijgt het begrip doorzonwoning hier wel een heel bijzondere betekenis. Neem de verrekijker maar mee, want hier kun je vanaf de bank de reeën aan de bosrand zien springen.
Met een zonneterras aan de ene kant, een schaduwterras aan de andere, zit je altijd goed. In alle privacy beschik je over een flink deel van het terrein, beschut door bomen en struiken, de moestuin en een waar bamboebos. Je waant je ver weg van de bewoonde wereld en komt hier helemaal tot rust. Beetje luieren onder een boom, lezen of schilderen in de lommerrijke tuin vol kruiden en bloemen, wandelingetje in de fraaie omgeving, lekker eten, wijntje… En als je 's avonds de oneindige sterrenhemel aanschouwt, dan wordt alles wel heel heerlijk relatief.
Met vrienden of familie op vakantie en tòch je eigen stekje.
Ducel heeft twee ruime tweepersoons gîtes die ongeveer honderd meter uit elkaar liggen, elk met zijn eigen beslotenheid, niet in elkaars zicht en buiten gehoorsafstand. Een ideale plek dus om bijvoorbeeld samen met vrienden op vakantie te gaan en toch je eigen bedoeninkje te hebben. Leuk! Samen erop uit! Maar de gedachte om dag en nacht met elkaar te moeten optrekken schrikt misschien toch ook wat af…
Lekker in je eigen ritme aan de dag beginnen, terwijl die anderen misschien al lang op pad zijn. De ene dag is het uitgebreid barbecueën bij jou, en de volgende dag word je onthaald door je vrienden. Vandaag met z'n allen naar de rommelmarkt en morgen even helemaal niks. Enfin, vul zelf maar in.
Voor deze constructie is het wèl zaak om er op tijd bij te zijn, want de gîtes zijn natuurlijk niet altijd tegelijkertijd beschikbaar.

Boekingsinformatie

Ligging ducel2

De ligging van "ducel2" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.