Le petit chateau Pradias

9
5
Gites.nl logo

“Le petit château Pradias” (het kleine kasteel Pradias) is een bijzondere vakantiewoning gelegen in een zeer mooie omgeving met veel natuur, bergen, water en sportieve activiteiten. Een groot sfeervol huis waar authentieke details bewaard zijn gebleven en waar u een fantastische vakantie kunt beleven met familie en vrienden.
Beschrijving
Het huis ligt geheel vrij, omgeven door een ruime tuin van 2800 m2 waar een beekje doorheen stroomt. Hierin kunt U de wilde forel weg zien schieten, maar ook een koppel eenden komt regelmatig een bezoekje brengen. Op elk moment van de dag is er wel een zon- of schaduwplek rondom het huis te vinden op het brede terras. Achter het huis, aan de rand van het stroompje, is een knus terras gecreëerd met een grote vuurplaats die ook als BBQ dienst kan doen. Hier komt de zon aan het eind van de dag nog heel even om het huis schijnen om de bewoners een laatste groet te brengen....
Indeling
De woning is verdeeld in 2 etages. De benedenverdieping is zeer ruim, licht en met grote tegels geplaveid met marmeren structuren en vloerverwarming. In de zomer altijd heerlijk koel en in de winter aangenaam warm. Tevens een voor -en achterzijde ingang. U vindt hier rechts de eetkamer met grote schouw en houtkachel, uitschuifbare eettafel en daarachter de even zo ruime keuken met een breed aanrechtblad van bijna 5 meter, daaronder een wasmachine, vaatwasser, koelkast en 4-pits gasfornuis en oven. Uiteraard warm en koud stromend water en daarnaast is de oorspronkelijke spoelbak met alleen koud water intact gebleven.
Aan de linkerzijde van de gang een woonkamer met zitbank, die ook eventueel als slaapbank kan dienen, een ruimte met gereedschappen, eventueel ruimte om was te drogen en te strijken. Verder naar achter de ingang naar de twee badkamers met elk een toilet en wastafel. Een van de badkamers heeft een ruime douche, de ander een klassiek vrijstaand ligbad. Beide badkamers zijn met rood/roze Portugees marmer bekleed.
Vervolgens een stenen trap naar de bovenverdieping met grote hal en 4 ruime slaap en/of zitkamers. De kamers op de bovenverdieping zijn uiterst sfeervol door de oorspronkelijke, brede eikenhouten vloerplanken in combinatie met de warme kleuren die elke ruimte - inclusief de grote hal - uniek maken. De lichte, ruime hal nodigt uit om naar binnen te gaan. De bovenverdieping is tevens bereikbaar via de grote geveltrap aan de voorzijde van het huis.
Links ligt de 'Chambre Noire', een kamer die door de lichtinval van monumentale ramen haar kleur rechtvaardigt. De in deze kamer geplaatste meubels kenmerken zich door lichte en donkere kleuren. In deze zwarte kamer een 2- én een 1-persoons boxspringbed. De kamer heeft twee grote openslaande deuren naar de voorzijde van het huis (op het zuidwesten), én een groot raam naar de zijkant (noordwestzijde). De kamer is ook uitgerust met een gashaard.
Rechts van de grote hal de 'Chambre Rouge', een chique warme rode voorkamer met een klassiek houten bureau. Hier treft U de pick-up aan met een verzameling LP's uit de jaren '60 en '70, waar het op een zwoele zomeravond door het late licht van de ondergaande zon goed toeven is. In de rode kamer een 2-persoonsbed en in de kast een extra 1-persoons opklapbed. Zicht op het zuidwesten met ook weer twee openslaande deuren naar de voorzijde en een gashaard.
Verder naar achter treft U respectievelijk de 'Chambre Bleue' en 'Chambre Jaune' nog aan, de linker ingericht als mogelijke kinderkamer in fris blauw met antieke twijfelaar en een 1-persoonsbed, een raam aan de achterzijde (noordoosten) en een elektrische sfeerhaard; de rechter als meest rustgevende zandgele kamer, omsloten door het groen van de tuin en het zachte gekabbel van het beekje, wat op een tiental meters verder gestaag voorbij stroomt. In deze kamer komt in de ochtend de zon het eerst het huis 'binnenvallen'. Hier een 2-persoons boxspringbed en ramen aan de oost- en zuid zijde met uitzicht op de tuin en het beekje.
Tussen de Chambre Noire en Chambre Bleue bevindt zich een nagenoeg geheel in oude stijl bewaard gebleven tussenkamertje waar zich de wastafel met warm- en koud stromend water bevindt. Ook de Chambre Jaune en Chambre Rouge zijn in het bezit van een dergelijke tussenruimte met zicht op de tuin.
Samenvatting:
Woning geschikt van 2 tot 9 personen max 11
4 slaapkamers
2 badkamers
3 éénpersoonsbedden
3 tweepersoonsbedden
• Vrijstaand
• Internet
• Draadloos internet
• 15 - 30 km tot skigebied
• Open haard
• Huisdieren toegestaan
• Roken toegestaan

Boekingsinformatie

Ligging le petit chateau pradias

De ligging van "le petit chateau pradias" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.