La Petite Maison

5
Gites.nl logo

Welkom op onze Pagina Le Petite Maison
Bent u op zoek naar een knus vakantie huis/Gite op het Franse platteland, midden is de natuur dan is onze Gite mogelijk is voor u . Het vakantiehuis/Gite La Petite Maison is gelegen op onze Vakantiehoeve Le Montet. en horen bij het dorpje Ladignac Le Long midden in de heuvels van de mooie Haute Vienne, De Haute Vienne is één van de departementen van de Limousin, 30 minuten onder de hoofdstad Limoges.
Het vakantiehuis/Gite heeft een huiselijke sfeer, is kindvriendelijke en heeft een grote omheinde tuin. Via de openslaande tuindeuren is er een overdek terras met picknicktafel. De grote tuin bied zowel zon als schaduwplekjes. Het grootste deel van de tuin ligt aan de achterzijde van de Gite waardoor er veel privacy is. Er zijn twee ligstoelen en een tuin set met stoelkussens, tussen de bomen hangt een hangmat om lekker in te luieren en voor de kleintjes is er een speelhuisje in de tuin. Het huis/Gite biedt plaats aan 5 volwassene en een kindje tot 3 jaar, de bedstee kind tot 150 lang.
DE INDELING:
DE BEGANE GROND bestaat uit een L-vormige salon met een gezellig zitje en open haard, radio en televisie met ingebouwde dvd speler. Er is ontvangst van alle Nederlandse talige zenders en buitenlandse zenders via de schotel.
De openkeuken met grote eettafel zorgt voor een gezellig samen zijn. De keuken is ingericht met, koelkast met vriesvak, vaatwasser, magnetron en oventje (geschikt voor pizza), pannen, dubbel servies , koekenpannen, en braadpan, vergiet, dubbel bestek en div. keukengereedschap. De keuken is ingedeeld met een werk/kook gedeelte en gootsteen gedeelte.
In de tweede ruimte is de elektra voorziening en boiler gesitueerd, tevens is hier toegaan tot het toilet op de begane vloer.
De vloer is voorzien van tegels een vloerkleed bij de zithoek.
De Gite is zowel geschikt voor koppels, gezinnetjes en uiteraard mag uw hond (en ) ook gezellig mee. De grote tuin is omheint en uitlaten van uw hond kan prima bij het bospad of langs de weg naar ons huis.
OP DE VERDIEPING zijn 2 slaapkamers, waarvan 1 met een 2 tweepersoonsbed 160 x200, en een eenpersoonsbed. De kleine kamer heeft 2 eenpersoons bedden 90x200 in een L-vorm opstelling. Op de overloop is een bedstee gerealiseerd, deze is geschikt voor kinderen tot ongeveer 150 lang.
Voor baby of peuter zijn er meubels zoals campingbedje, box en kinderstoel, wc bril verkleiner, traphekjes aanwezig, en er is buiten speelgoed, zoals driewieler, tractortje, step, ect
DE BADKAMER , is voorzien van een douche met glazendeur, een 2e toilet, wastafel en ruimte om uw toiletspulletjes en handdoeken op te bergen.
Bovenverdieping is voorzien van laminaatvloer.
TOELICHTING WASMACINE GEBRUIK:
In de maanden van juni tot 3de week in september kunt u gebruik maken van de wasmachine. Deze staat in de sanitair ruimte van het hoofd gebouw. Kosten: Voor gasten van La Petit Maison zijn de eerste 2 wassen per week inbegrepen, voor elke volgende was vragen wij een bijdrage van € 5,00 per was. Om een goede werking te behouden van de septic tank zorgen wij voor fosfaatvrije wasmiddel. Deze vindt u ook in het huis/ Gite voor eventueel een handwasje.
Houdt u er rekening mee, wanneer u het huisje huur buiten deze periode er geen gebruik gemaakt kan worden van de wasmachine. Wij verwijzen dan naar de openbare wasserette bij de supermarkt in Nexon.
Bij aankomst is al aanwezig : toiletpapier, afwasmiddel, vaatwasser blokjes en schoonmaakmiddel, (alle fosfaat vrij) dit hoeft u zelf niet mee te nemen. voor eerste gebruik ligt er tevens klaar 2x afval zak voor rest en plastic afval, vaatdoek, pannenspons, en voor het afnemen van alle vette vaat een rol keukenpapier. (i.v.m. met de goede werking van de septic tank)
DE TUIN EN OM HET VAKANTIEHUISJE/GITE
Al vroeg in het jaar is het heerlijk om lekker buiten aan de picknicktafel de dag te beginnen. In de ochtend schijnt de zon al heerlijk op het overdekte terras.
Vanaf de 2de week in juni tot ongeveer de 3de week van september kan er gebruik gemaakt worden van het zwembad. Op het recreatieveldje zijn klim en klautertoestellen voor de jongste gasten en van juni tot half september worden ook de trampoline buiten gezet. Boekt u bijvoorbeeld de meivakantie dan is het mogelijk de trampoline eerder te plaatsen.
Op het grote speelveld staan ligstoelen en stoeltjes onder de zonneluifels( bij heel warm weer) en bomen . Vanuit de stoelen heeft u een mooi uitzicht over de vallei Le Montet. Een fijne plek om te vertoeven met een mooie boek en een lekker glas wijn Er staat ook een picknick tafel voor bijv. een gezellig familie picknick onder de boom. Voor het hoofdgebouw is het de maanden juni tot eind augustus een volleybal veldje en tafeltennis tafel. In de oude koeien stal, "De Stal" is een binnen speelgoed hoek en kast met allerlei gezelschapspelletjes te vinden.
Wifi: Naast gebruik van uw eigen bundel zouden gasten een Wifi code kunnen vragen. Wifi wordt verkregen via een abonnement op de Astra satelliet, dit wordt verdeeld met de gasten. Op is op. Ons Internet bij ons op het platteland is nog het trage ouderwetse systeem. Geschikt voor mail, FB, even iets op te zoeken. Tv of film kijken via wifi is niet mogelijk .
Wij zijn druk om op een nadere manier Wifi te kunnen aanbieden. Hiermee wordt nu proef gedraaid. Voor voorjaar 2022 hopen we over te gaan op 4G ontvangst. We houden gasten op de hoogte via onze fb blogpagina.
MOESTUIN/KRUIDENTTUIN
Wij hebben zelf een moestuin met tuinkruiden, Heeft u kruiden nodig voor een gerecht, kom gerust wat plukken.
VERBLIJF IN LAAGSEIZOEN
in de periode van 1 november tot 1 april doen wij het onderhoud aan de Gite en de hoeve, om dit reden staat de beschikbaarheid kalender gesloten. Uiteraard is het huren van het huis/Gite altijd bespreekbaar, vraag daarom gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Wie weet totziens in 2022

Boekingsinformatie

Ligging la petite maison

De ligging van "la petite maison" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.