Le Mas

10
13
Gites.nl logo

Deze charmante gerenoveerde boerderij uit de 16e eeuw, Le Mas, biedt u 5 sterren discrete luxe en ingetogen stijl, met 5 slaapkamers (elk met hun eigen badkamer) en een fantastische zomerkeuken die uitkijkt over het privé-zwembad, de velden en de bossen. Indien u een 6e slaapkamer nodig heeft, kunt u Le Mazet erbij huren. Le Mas en Le Mazet zijn twee vrijstaande huizen op één terrein, die samen of apart gehuurd kunnen worden.
Le Mas' goed geoutilleerde keuken (60m2) is letterlijk het centrum van het huis. De terracotta tegels lopen door naar de woonkamer (48m2). 2 slaapkamers zijn te vinden op de begane grond, en 3 op de verdieping. De halfopen zomerkeuken ligt tegenover de keuken en heeft een grote eettafel met plaats voor 12 personen.
De terracotta tegels lopen door naar de woonkamer (44m2), die net als de keuken een grote haardschouw met houtkachel heeft (hout wordt voorzien) en deuren die naar het zwembad en de zomerkeuken leiden. Er zijn 3 comfortabele banken en vele boeken, DVD's en spelletjes om van te genieten.
 
Als u het nieuws wilt volgen, of een film wilt bekijken, dan kan dat op de flat-screen TV met Engelse kanalen. Er is een draadloze speaker die d.m.v. Bluetooth is te koppelen aan telefoon, tablet of laptop.
Twee slaapkamers zijn te vinden op de begane grond; elk met twee eenpersoonsbedden en badkamer met douche. Eén van deze kamers is rolstoeltoegankelijk, evenals het overgrote deel van de begane grond en het buitenterrein. In de andere (slaapkamer 5) kan een derde bed bijgeplaatst worden, opdat 13 personen kunnen verblijven in Le Mas & Le Mazet. De overige drie slaapkamers bevinden zich op de verdieping en worden door twee trappen bediend. De twee hoofdslaapkamers zijn bereikbaar via de trap die vanuit de keuken naar de verdieping leidt.
Deze lichte slaapkamers zijn uiterst ruim bemeten (33m² en 23m²) en hebben een bed van 180 x 200 cm, ruim voldoende kastruimte, houten vloeren en prachtige originele balken. De ramen kijken uit op de velden en de daarachter gelegen bossen en dubbelen zoals uitkijkpost om herten, roofvogels en wilde zwijnen te spotten. De badkamers bij de hoofdslaapkamers zijn voorzien van zowel een ligbad als een douche. De derde slaapkamer ligt bovenaan de trap die zich rechts van de keuken bevindt. Deze kamer heeft een bed van 180 x 200 cm en een douche.
 
Tegenover de keuken ligt de overdekte zomerkeuken (65m²). Deze voormalige schuur heeft z'n oorspronkelijke dak behouden, maar de openingen aan drie zijden bieden u schaduw en een verkoelende bries. Er is een kleine keuken met gootsteen, koelkast en een Weber gas barbecue met 3 branders (gasflessen worden voorzien). Een grote eettafel met 12 comfortabele stoelen maken het de perfecte plek voor lange lunches, het vinden van verkoeling op het heetst van de dag, copieuze diners en lange, zwoele avonden.

Het privé zwembad is 10 x 5 meter, verwarmd, zoutwater en met een elektrische afdekking. Het zwembad is open van april tot en met oktober. Een zoutwaterzwembad gebruikt het proces van elektrolyse om het water te zuiveren zonder de toevoeging van chloor, met als gevolg zachter water en minder risico op allergieën en irritaties van ogen en huid. Een zoutwaterzwembad heeft slechts ongeveer 10% van het zoutgehalte van de oceaan.
Het zwembad is zo gepositioneerd dat u maximaal kunt profiteren van het kilometers verre uitzicht over de velden en de bossen erachter, neem plaats op de ligbedden en -stoelen en geniet ervan! Als u rustig een boek wilt lezen, dan zijn er verschillende afgelegen plekken in de tuin waar u zich kunt afzonderen. In de tuin zijn verschillende spelletjes te spelen zoals tafeltennis, voetbal, boules, badminton rackets en shuttles, kindercroquet. Er is ook een overdekte jeu de boulesbaan.
We zijn zeer verheugd dat Le Mas in opdracht van het Franse Ministerie van Toerisme door de Raad voor Toerisme van Dordogne Perigord is bekroond met 5 sterren. De indeling is gebaseerd op de faciliteiten, de ruimte, de staat van de accommodatie en de informatie die wij onze gasten bieden. The Times heeft ons uitverkoren als een van de 50 Best Holidays in France for 2019. The Daily Telegraph, de grootste Engelse kwaliteitskrant, heeft een online recensie van Le Mas & Le Mazet gepubliceerd en beoordeelt ze ons met een 9/10.
 
Le Mas & Le Mazet liggen in het dorpje Sainte Croix, pal tussen de versterkte middeleeuwse bastidesteden Monpazier en Beaumont du Périgord en op maar 40 minuten rijafstand van het vliegveld van Bergerac. 
Le Mazet (1 slaapkamer huis dat erbij gehuurd kan worden): Bereikbaar via de tuin leiden deels weggesleten eeuwenoude zandstenen traptreden naar de woonkamer met open keuken (36m2) op de bovenverdieping. De zonnige kamer heeft een hoog balkenplafond, ramen in alle vier de muren en een grote haardschouw met houtkachel. Alles is aanwezig om optimaal te kunnen ontspannen: een heerlijke bank, eettafel en -stoelen, keuken, satelliet TV met Engelse zenders, een Blu Ray speler, draadloze speaker en gratis WiFi. Een trap voert naar de lagergelegen slaapkamer en badkamer. De slaapkamer heeft een tweepersoonsbed, make-uptafel en garderobekast. De ruime badkamer heeft een grote walk-in douche, wasbak, wc en handdoekradiator.

Boekingsinformatie

Ligging le mas

De ligging van "le mas" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.