Grande Maison des Tournesols

10
11
Gites.nl logo

Vakantiehuis Grande Maison des Tournesols is een 300-jaar oude verbouwde voormalige schuur, in het prachtige gebied van de Deux-Sevres. Het dankt zijn naam aan de vele velden met zonnebloemen die het een heel groot deel van het jaar omringen.
Het ligt op een eigen, afgelegen terrein met schitterend uitzicht en heeft 5 slaapkamers met plaats voor 11 mensen en een baby. Het is sympathiek gerenoveerd en is nu zeer modern (je beschikt over gratis WiFi), maar heeft nog de vele originele details, zoals dakbalken en mooie stenen muren.
Het hele terrein is omgeven door traditionele stenen muren, waardoor jij en je kinderen hier veilig zitten, terwijl je toch een vrij uitzicht over het landschap hebt, en over het terrein van de naastgelegen abdij uit de 11e eeuw, de Abbeye de St Jouin de Marnes.
Je komt binnen via een lichte betegelde gang met twee kasten van muur tot plafond voor jassen, boodschappentassen, kofferopslag in de eerste kast en huishoudelijke apparatuur zoals strijkplank en strijkijzer, dweilen, emmer, stoffer enz. in de tweede.
Vanuit de gang, aan de linkerkant, is de familiebadkamer met standaard bad met douche erboven, aparte douchecabine, badkamer kruk, wastafelmeubel met spiegel verlichting, haardroger, krultangen en opslag voor toiletartikelen van gasten. Grenzend hieraan is een apart toilet.
Tegenover de voordeur bevindt zich een moderne, volledig ingerichte keuken met grote koelkast, rvs spoelbak en afdruiprek, magnetron, elektrische ventilatoroven, inductiekookplaat met licht en afzuigkap, vaatwasser, tafel en 4 stoelen plus ruime kasten en laden voor voorraad en keukenapparatuur.
Aan de rechterkant is de ruime woon-/ eetkamer, met tafel en stoelen voor 10 personen, boekenkast met een selectie van boeken en dvd's en een traditionele houtkachel. De lounge heeft 3 driezitsbanken, 1 tweezitter en een fauteuil, plus een flatscreen-tv met Britse en Franse ontvangst, surround sound, dvd-speler, salontafel, bijzettafels en leeslampjes. Twee paar dubbele deuren geven toegang tot een betegeld, schaduwrijk terras met buitentafels, stoelen, gas-barbecue, tuinen en het zwembad.
Op de eerste verdieping is slaapkamer 1, de ouderslaapkamer, met een kingsize bed, nachtkastjes met leeslampjes, airconditioning, inloopkast, badkamer met grote douche en dubbele wastafel. Ook op deze verdieping is slaapkamer 2, een grote kamer met tweepersoonsbed met plafondventilator, bijzettafels en leeslampjes.
Op de begane grond zijn nog drie slaapkamers, slaapkamer 3 met standaard tweepersoonsbed, nachtkastjes, leeslampjes en een ventilator; Slaapkamer 4 met twee eenpersoonsbedden, tafels, lampen en ventilator en slaapkamer 5 met een eenpersoonsbed en een stapelbed. Een kinderbedje is beschikbaar indien nodig en kan worden geplaatst in een van de slaapkamers. Het tweede toilet op de begane grond, met wastafel, bevindt zich naast kamer 5. Alle kamers, met uitzondering van slaapkamer 5, kijken uit op de tuinen, het terrein en het landschap.

Boekingsinformatie

Ligging grande maison des tournesols

De ligging van "grande maison des tournesols" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.