Arfeuille

9
8
Gites.nl logo

De woning is bijna 200 jaar oud. Vermoedelijk was het ooit een retraitehuis voor geestelijken. Later was het een boerderij. De sfeer hiervan is nog terug te vinden in de oude schuren. De woning is buitengewoon ruim. Je kunt er makkelijk met 10 mensen overnachten. Maar wij vinden dat 8 mensen wel genoeg is. Je kunt er ook goed met twee stellen of gezinnen vakantie houden. De woning was ooit gesplitst in een bovenwoning en een benedenwoning, ieder met een eigen badkamer, een wc en een keuken. Bovendien heeft iedere woning een eigen voordeur. Dat kan omdat het huis tegen een helling is gebouwd. De woonkamer beneden is ruim en heeft een grote openbaar/schouw met een prachtige Godin inbouwhaard. In overleg is er ook brandhout beschikbaar. Beneden zijn twee ruime slaapkamers. Eentje met twee eenpersoonsbedden (90x200) en eentje met een tweepersoonsbed 180x200 (twee matrassen van 90x200). De keuken is nieuw en voorzien van alle benodigde apparatuur, het is een zeer ruime keuken. De badkamer, heeft een bad met een douche en een toilet. Ook deze badkamer is ruim. Voor het huis ligt een heel groot terras van natuursteen, met een grote houten tafel met stoelen. Er is ook een parasol.
Op de etage bevindt zich het bovenhuis. De woonkamer is heel ruim, heeft een houtkachel en kan ook gebruikt worden als slaapkamer; er staat een mooi gietijzeren hemelbed van Lagrange van 1.80x200 (2 matrassen van 90x200). De slaapkamer is eveneens ruim; er staat een tweepersoonsbed van 1.60x200 (2 matrassen van 80x200) en een eenpersoonsbed van 90x200. In de grote hal bevindt zich de nieuwe keuken, met koelkast, kookplaat en hardstenen aanrecht. In de hal bevindt zich ook de deur naar de wc en de deur naar de badkamer met wastafel en douche. Hier staat ook een grote boiler die voor het hele huis is bestemd. In de hal bevindt zich ook de buitendeur en de deur naar de grote trap die naar beneden gaat. Je komt dan terecht in de keuken van de benedenwoning.
De tuin is heel ruim. Je kunt op allerlei plekken zitten en er is een fantastisch uitzicht naar het zuiden. Zelf zitten we hier vaak tot laat naar de sterren te kijken. Het huis ligt niet langs de weg, maar heeft een eigen kleine weg naar het hameau Arfeuille, waar maar drie woningen staan. Ons huis heeft een kleine eigen toegangsweg, Rondom staan prachtige eiken en kastanjes. De buren hebben een eikenboom van 500 jaar oud in de tuin staan die je goed kan zien vanaf het terras.

Boekingsinformatie

Ligging arfeuille

De ligging van "arfeuille" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.