Le Moulin de la Farge

9.8
2
Gites.nl logo

Le Moulin de la Farge is een heerlijke stek verborgen in het hart van de Limousin. Deze hameau (gehucht) bestaat uit een watermolen, een boerderij en een bakkershuisje. De traditionele, natuurstenen gebouwen hebben hun oorsprong in de 17e eeuw. Het geheel is erg rustig gelegen, aan het eind van een verharde weg, ca. 5 km buiten het dorp Saint-Moreil. Het grenst aan een meer en een beekje en is omgeven door heuvels, bos en weilanden.
Het bakkershuisje werd vroeger gebruikt om brood te bakken van het eigen gemalen meel. Dit huisje is nu volledig gerenoveerd tot een knusse 2-persoons gîte. Het is voorzien van alle moderne gemakken met respect voor de oorspronkelijke stijl. De begane grond is voorzien van vloerverwarming verborgen onder antieke Franse plavuizen. De oude schouw van de broodoven is opgeknapt en hier is een houtkachel geplaatst. Ramen en deuren zijn vervangen door dubbelglas met behoud van de eeuwenoude eiken kozijnen.
Op de begane grond bevindt zich een comfortabele zithoek bij de houtkachel. Er is een open keuken met moderne inbouwapparatuur (4-pits inductiekookplaat, vaatwasser, combi-magnetron-oven, koelkast met vriesvak) en een eethoek waar 2-4 personen kunnen eten. Op de begane grond is ook de sfeervol ingerichte badkamer met wc, wastafel en ruime inloopdouche. Op de eerste verdieping bevindt zich de slaapkamer met een ruim 2-persoonsbed (1.60 x 2.00 m) en een ladenkast. De slaapkamer is open en vanaf de balustrade heeft u zicht op de woonkamer. Tevens zijn er grote openslaande ramen met uitzicht op de tuin.
Het bakkershuisje staat helemaal vrij en heeft een ruime eigen tuin en terras. Het terras is voorzien van tuinmeubilair en een BBQ.

Boekingsinformatie

Ligging le moulin de la farge

De ligging van "le moulin de la farge" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.