A Cima

10
2
Gites.nl logo

Algemene beschrijving
Typisch traditioneel Corsicaans huis, gebouwd op een rots, met rondom terrassen en adem-benemende vergezichten. We bevinden ons in de bergen aan de oostkust (ongeveer 1 uur rijden van de havenplaats Bastia en 45 minuten van het vliegveld Poretta ). De weg slingert zich vanuit de vlakte omhoog gedurende 14 km om tenslotte te eindigen in Ferlaya (commune de Monte) in de nog traditionele Castagniccia op 450 m hoogte in de bergen. De auto wordt op het pleintje geparkeerd en te voet dient een afstand van circa 100 meter te worden afgelegd. Het is derhalve niet geschikt voor rolstoel houders. Gezien de vele terrassen achten wij dit huis minder geschikt voor kleine kinderen; wel zijn verschillende toegangen tot de terrassen voorzien van hekjes. Het appartement is m.n. goed voor 2 volwassenen
Wij verhuren het luxe appartement op de begane grond (2 à 3 personen). Wij wonen zelf in het huis boven.
In het appartement heeft men toegang tot WiFi.
NADERE OMSCHRIJVING
APPARTEMENT:
De keldergewelven, die in 2014 werden verbouwd tot een zeer karakteristiek en comfortabel appartement, bestaan uit een 2-persoonsslaapkamer, een aparte open ruimte met een 1-persoonsbed, een luxueus toilet en inloop-douche; alsmede een salon met een kitchenette, TV bank en ruimte voor een kinderbedje. Dit appartement heeft een eigen ingang en separate keuken. Een groot terras op het zuiden met een lommerrijke pergola en een grote barbeque. En iets lager, een zitje onder de olijfboom ,draagt bij aan uw privacy. Het sublieme uitzicht op de Corsicaanse maquis maakt het welbehagen compleet.
ALGEMEEN
In de zomer wordt vooral op het terras geleefd, met een groots uitzicht. De ondergaande zon, de rust en geur van de ruige maquis zijn een dagelijkse omhelzing. Voor het huis bevindt zich een smaller terras met een ingang naar het luxueus appartement en de keuken.
Boodschappen moet men in de supermarkten beneden doen. In het dorp heerst een absolute stilte; alleen de geluiden van de natuur zullen die verstoren. U komt in een kleine 3 kwartier rijden bij rustige stranden met restaurantjes (specialiteit mosselen en pizza's). M.n. Aghione plage is de moeite waard.
In het dorp zelf (met ca. 25 permanente inwoners) zijn geen toeristische voorzieningen; behalve een jeux-de-boules baan. De top van de Mont'Angelo (ruim 1200 meter hoog) bereik je na 2 à 3 uur lopen. Men komt langs een spectaculaire klimwand voor de professionele bergbeklimmer. Ook andere wandelingen zijn direct vanuit het dorp te maken; bijvoorbeeld naar Penta Acquatella. En natuurlijk bereikt men binnen niet al te lange tijd (1 à 1,5 uur) langs de verschillende slingerende wegen het beginpunt van de wandeling naar de hoogste berg in de regio: de Monte San Pedrone (ruim 1400 meter). De meest bekende (en wel zware; 14 dagen) wandeltocht begint iets verder weg: de GR20 loopt van NoordWest naar ZuidOost Corsica en voert u vlak langs de hoge bergtoppen (zoals de Monte Cinto; ruim 2700 meter). Ook verschillende "tra mare et monte" trajecten doorkruisen het eiland.
Bijvoorbeeld met Lonely Planet op zak zult u de prachtige diversiteit van Corsica ontdekken!!!
Ingeval gewenst, kunnen we u begeleiden bij wandelingen in de omgeving. Ook kunnen we u, ingeval van logistieke vragen/knelpunten, ergens heen brengen en elders ophalen. Wij zijn en komen al in Corsica sinds 1978, kennen het dus redelijk goed en kunnen u veel vertellen; cq. nuttige inlichtingen geven. In deze context kan ons appartement ook dienen als pied-à-terre.

Boekingsinformatie

Ligging a cima

De ligging van "a cima" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.