Les Chauvins

18
Gites.nl logo

Deze unieke en flexibele accommodatie biedt plaats aan maximaal 18 personen (plus baby's) in twee 17e-eeuwse gebouwen; een voor 12 en een voor 6 personen: het Maison de Ferme en het Maison d'Amis.
Het is ideaal voor grote familiefeesten of voor groepen vrienden die samenkomen om er even uit te zijn, te ontspannen en tot rust te komen.
Elk gebouw heeft zijn eigen aparte woonkamer, keuken en eetruimte met verschillende buiten kook- en eetgedeeltes. Dit betekent dat verschillende families of groepen vrienden samen van een vakantie kunnen genieten, terwijl ze ook hun eigen ruimte hebben wanneer ze dat willen.
Op het prachtig aangelegde terrein met terrassen bevindt zich het enorme privézwembad dat is ingesloten tussen de muren van een oud bijgebouw en uitsluitend beschikbaar is voor gasten. Er is een beschut poolhouse om te zitten en naar het zwembad te kijken en een krachtige jet die kan worden ingeschakeld om tegenin te zwemmen.
Op het grote terrein zijn voldoende zonnige en schaduwrijke plekjes om te zitten lezen of te kletsen met een drankje en een groot grasveld voor spelletjes en een schommel. Er is ook een grote schuur van 400 jaar oud, waar een tafeltennistafel staat en uitrusting voor badminton, jeu de boules en andere sporten wordt bewaard, evenals een reservefiets voor volwassenen die je kunt lenen. Op verzoek kunnen we helpen bij het regelen van het huren van meer fietsen.
Een andere ruimte is de Games Room, gelegen op de begane grond van het Maison de Ferme, met Fuss-ball, een pooltafel, darts, fitnessapparatuur en een bar met koelkast waar je drankjes in kunt bewaren. Er is een grote collectie boeken en dvd's en een muziekgedeelte compleet met vintage piano.
In juli en augustus wordt Les Chauvins verhuurd als 1 groot geheel.
De twee gebouwen hebben veel karakter en tijdens de doordachte renovaties gedurende hun 400 jaar is hun Franse rustieke charme behouden. Dit en hun ligging op een helling, betekent dat de gebouwen van binnen een beetje schots en scheef zijn, met veel niveauverschillen en er is een oude steile, bochtige trap en ook een open trap. Hoewel de prachtige gîtes authentiek blijven en een zeker 'je ne sais quoi' hebben, zijn ze nog steeds praktisch en goed uitgerust, met moderne gemakken in balans met duurzame oplossingen.
Onze interieurs zijn zorgvuldig ontworpen en doordacht, met veel aandacht voor interessante details.

We hebben ons altijd aangetrokken gevoeld tot handgemaakte, vintage of antieke meubelen vanwege het unieke karakter en de onvolkomenheden, het karakter dat voortkomt uit het vorige leven; de Wabi Sabi-filosofie van perfect onvolmaakt. Maar het is ook een bewuste keuze als onderdeel van onze toewijding om ons verbruik van nieuwe producten voor eenmalig gebruik te verminderen en verantwoordelijke bedrijven te ondersteunen die ook met duurzaamheid in gedachten werken. We maken alle items grondig schoon en repareren of renoveren indien nodig en genieten ervan onze eigen stijl te bedrukken door een herbestemming of up-cycling.
Omdat alle kamers hun eigen karakter en stijl hebben, houden we altijd rekening met hoe elke kamer eruitziet, aanvoelt en functioneert voor onze gasten.
Het grotere Maison de Ferme heeft 5 slaapkamers. Er zijn 2 tweepersoonskamers met een gedeelde badkamer op de bovenste verdieping en de slaapkamervleugel, toegankelijk via de grote woonkamer op de bovenste begane grond, biedt plaats aan nog eens 3 slaapkamers. Een groot tweepersoonsbed, een driepersoonskamer met 3 eenpersoonsbedden en een familiekamer met een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Deze 3 slaapkamers delen een grote familiebadkamer.
Het kleinere Maison d'Amis is geschakeld, maar apart van het Maison de Ferme met een eigen ingang en terrassen. De slaapkamers op de eerste verdieping bestaan uit een kamer met twee eenpersoonsbedden en een tweepersoonskamer die een badkamer delen en nog een grote tweepersoonskamer met een eigen douche, wc en wastafel.
We zullen een week voordat u aankomt een gasteninformatieboek verstrekken met routebeschrijvingen, nuttige informatie en huisinstructies voor wifi en apparaten enz.
Let op: huisdieren zijn niet welkom.

Boekingsinformatie

Ligging les chauvins

De ligging van "les chauvins" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.