la Fleur d'Orient

9
4
Gites.nl logo

Dit authentieke vakantiehuis in Zuid-Frankrijk ligt aan een binnenplaats, in een L-vorm met het hoofdhuis van de eigenaresse Florence Hoogveld.
Rondom is er een halve hectare tuin, verder is het omringd door weiden, voor de schapen van de buren, en beboste heuvels, waar het heerlijk wandelelen is.
De gîte heeft een eigen opgang, een parkeerplaats, een balkon op het oosten en een ruim terras op het zuiden.
Voorlangs is een klein stroompje, 'la Plagne' dat uitmondt in de rivier de Rance, waar het goed vissen en pootje baden is.
Er is een fruitboomgaard waar gespeeld kan worden.
U komt binnen in de rustieke eetkeuken, en via een houten wenteltrap komt u bij de benedenverdieping waar de badkamer en het toilet is, die ook te bereiken zijn via de binnenplaats. De woonkamer heeft een tweepersoonszitbank, een salontafel, een werktafel, ingebouwde klerenkast, gevulde boekenkast en een extra groot tweepersoonsbed (160 X 200 cm).
Op de zolderetage, bereikbaar via een vrij steile houten trap, is er nog een tweepersoonsbed ('140 x 190 cm). Er is geen deur tussen de twee verdiepingen.
De ruime badkamer heeft een ligbad, twee wastafels, een inloopdouche, wasmachine en een aparte wc . Er is een uitgang naar de binnenplaats.
In de eetkeuken is een houtkachel, een gasfornuis met oven, eettafel met vier stoelen en twee kasten voor keukengerei en servies. De gootsteen is een ouderwetse stenen 'évier'.
Er zijn twee elektrische radiators voor als het wat frisser is, één in de eetkeuken en de andere in de woonkamer. Ook is er een warme luchtblazer in de badkamer.
Voor de levensgenieters onder u zijn er allerlei zelfgemaakte of verbouwde produkten te koop bij de eigenaresse, zoals jam, vruchtensap, eau-de-vie, chutneys, kruidenthee en soms fruit en groente.
In het aanwezige creatieve atelier in het hoofdhuis, kan er op verzoek gewerkt worden, tegen een kleine vergoeding.
Er is een overvloed aan gezelschapsspelletjes beschikbaar en tevens een verkleedkist op aanvraag, en buiten-speelmateriaal.
Ook hoort 'table d'hôtes' tot de mogelijkheden. U eet dan samen met Florence, eventuele familie en andere gasten.

Boekingsinformatie

Ligging la fleur d'orient

De ligging van "la fleur d'orient" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.