Mas Vigneron

8.5
2
Gites.nl logo

In het zonnige zuiden van Frankrijk staan temidden van wijnvelden, ons gezellig authentiek vakantiehuis en gîte. De Minervois - gelegen tussen de bergketens van de Corbières en de Montagne Noire - is een lieflijke lichtglooiende wijnstreek. Op een afstand van zo'n veertig kilometer kun je een dagje naar het strand om daarna weer dagen bij te komen in onze oase van rust .
Het huis is gelegen op zo'n 200 meter van de doorgaande weg in een doodlopende straat die uitkomt op de wijgaard. De muren van ons huis zijn zo'n halve meter dik en de relatief kleine ramen houden de warmte buiten. Het huis is onderdeel van een vroeger gehucht , gebouwd rond een klein château.
De vegetatie is zeer oud, hoge platanen en populieren waar bij wind, het geluid je soms aan meer noordelijke streken doet denken.
Het huis c.q.het hele gebouw, ligt aan het eind van een keienpad dat uitloopt op de wijngaarden. Het is een verstild plekje, niet té eenzaam aan de rand van een boerengemeenschap. Puichéric ligt op ± 2 km afstand waar je lopend of fietsend (2 stuks gratis ter beschikking) langs het Canal du Midi 's morgens heerlijke croissantjes kunt halen en waar alles te koop is.
Indeling en inrichting van huis en tuin
Het huis is een langgerekt gebouw waar de gite een apart vrij onderdeel van is. De gîte ligt aan de voorkant van het huis en ligt op het zuiden. Er horen twee terrasjes bij,één overdekt 'buiten eetkamer' aan de voorkant van het huis en een tweede terras in de tuin aan het zwembad ( 7mx5m) om te zonnen. Als je door een privé voordeur binnen komt sta je opeens in een verrassend grote hoge ruimte, type 'loft'. Wit gestucte muren, betongestorte vloeren en daarbij een interieur van de 'Franse campagne'. Het keukengedeelte is sfeervol met kookplaat en een combi oven;Slaapgedeelte is aan de koele kant zodat je heerlijk met de ramen open kan slapen. De aangrenzende kleine privé douche ruimte heeft grijze tadelakt muren met een ruime douche, wastafel en toilet.
Het zwembad is op zoutbasis en ligt in de privé achtertuin. Onze gîte heeft uitzicht op het zwembad en ook een apart schaduwrijk terras met terrasmeubelen en directe toegang tot het zwembad. Het zonneterras bevindt zich rond het zwembad en is voorzien van ligbedden en stoelen. Het zwembad is kindvriendelijk.Na het zwemmen kun je meteen beginnen aan een heerlijke wandeling of fietstocht door de wijngaard en langs het Canal du Midi, en loop je meteen even langs de boer voor verse vruchten, groenten en een flesje wijn.
Er is eveneens een kast vol lees- en stripboeken en gezelschapsspelen. Het ganse domein is voorzien van WIFI zowel in de gîte als buiten. De gîte bevindt zich gelijkvloers en is geschikt voor 2 personen. De gastvrouw en gastheer hebben aangrenzend hun vakantiehuis, hun 'buiten' ligt op de achterkant van het huis: de twee huizen zijn qua privacy goed gescheiden.
Vroeger woonde in het huis de wijnboer wij hebben er een gezellig vakantiehuis van gemaakt met 1 Gite met behoud van het oorspronkelijk karakter omringd door wijngaarden en krekels.Buiten heb je altijd zon en alsook een schaduwplek .Er is een bbq aanwezig. SCHOONMAAKKOSTEN,HANDDOEKEN EN LINNENGOED INBEGREPEN
Kort en goed kunnen gasten genieten van een bijzondere plek die het passende predicaat verdient: 'als god in Frankrijk' het huis is gelegen in de Middellandse Zee deel van de Aude > Sunshine!

Boekingsinformatie

Ligging mas vigneron

De ligging van "mas vigneron" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.