Les Trois Petits Cochons

9.8
4
Gites.nl logo

Wees welkom!
Zet je spullen maar neer en kijk om je heen. Deze plek ademt vakantie. Geniet van het steeds veranderende uitzicht op de vallei en die betoverende bergen vanaf je overkapte privéterras, terwijl kinderen op ontdekkingstocht gaan in de tuin of zich vermaken met het aanwezige speelgoed. Nog even een wandeling bij de rivier (met natuurlijke zwembaden), het nabijgelegen meer of bos en je voelt je direct een ander mens. Ontsnap aan het moderne leven en dompel je onder in deze natuurpracht. Je zult als herboren weer huiswaarts keren.
Vakantiehuis Les Trois Petits Cochons
Aan de rand van het pittoreske dorpje Belloc in het Zuidwesten van Frankrijk bevindt zich ons charmante, splinternieuwe vrijstaande vakantiehuis met twee aparte slaapkamers en adembenemend uitzicht op de Pyreneeën. De muren van strobalen zijn afgewerkt met leem, wat zorgt voor een fantastisch en origineel uiterlijk en niet onbelangrijk: een heerlijk behaaglijk binnengevoel. Deze vriendelijke manier van bouwen leverde een luxe woning met grote wow-factor op. De gîte is van alle gemakken voorzien waaronder een goed uitgeruste keuken, 2 aparte slaapkamers, vloerverwarming en een badkamer met ligbad. Er is een groot overdekt privéterras en rondom tuin met spectaculaire vergezichten, onder meer op het laatste katharenbolwerk de Montségur.
Les Trois Petits Cochons bevindt zich op slechts een kwartier afstand van het middeleeuwse stadje Mirepoix. Hier vind je een bruisend plein, een markt waar je volop lokale producten kunt proeven en talloze restaurants en terrasjes.
Kom binnen
Alles aan het huis ademt onze voorkeur voor natuurlijk uit: op de vloer ligt kurk, de trap is gemaakt prachtige houten planken en de balustrade is gerealiseerd van eikenhouten schorsbomen afkomstig uit het bos achter het huis. Een deel van de meubels is met de hand gemaakt. Om ook binnen te genieten van het spectaculaire uitzicht heeft de gîte aan alle kanten grote ramen. Hierdoor is er een prettige lichtinval. Elke kamer heeft uitzicht op de prachtige omgeving.
De indeling
Op de begane grond bevindt zich een ruime slaapkamer met twee eenpersoonsbedden, een badkamer met douche en ligbad, wastafel en toilet, een goed uitgeruste keuken (met koelkast, 4pits gasfornuis, combi oven/magnetron, koffiezetapparaat en waterkoker). De eethoek biedt plaats aan 4 personen. De comfortabele zitkamer heeft een hoekbank, radio/cd-speler. Het lichte en ruimtelijke karakter van het huis wordt benadrukt door een vide. Boven herbergt zich nog een ruime tweede slaapkamer met een tweepersoonsbed en veel kastruimte. In overleg is er plek om een kinderbedje te plaatsen.
Warmteregeling
We hebben vloerverwarming, die gemakkelijk te gebruiken en zeer efficiënt is. Daarnaast is er een petroleum kachel aanwezig (maar deze zult u niet nodig hebben). Stookkosten zijn inbegrepen in de prijs. Het huis heeft een ecologisch aircosysteem dat stamt uit vroegere tijden, waarbij gebruik wordt gemaakt van koele lucht uit de grond aangezogen door een ventilator (Canadese put).
Slapen
De twee ruime slaapkamers bieden plaats voor een familie van vier. Er is een tweepersoonsbed, twee enkele bedden en eventueel plek om een babybedje bij te zetten. Vanzelfsprekend hebben de slaapkamers een raam dat geopend kan worden. De kamers zijn gunstig gelegen en behouden een aangename temperatuur in de zomermaanden. Bij aankomst vind je je bed opgemaakt. Bedlinnen is inbegrepen in de huurprijs.
Badkamer
In de badkamer vind je een douche, bad, toilettafel met wasbak en een toilet. Badhanddoeken zijn aanwezig evenals wat standaardtoiletartikelen.
Buiten
Het huis is Zuidoost georiënteerd (?). Het overkapte terras biedt een adembenemend uitzicht over de vallei en de Pyreneeën, zodat je hier niet alleen privé, maar ook droog zit. Het terras is verder uitgerust met een barbecue, een buitentafel en vier stoelen. Er is een parasol en ligstoelen beschikbaar. Het huis ligt vrij op het terrein met aan alle kanten een stuk privé-tuin. Er is een grasveld met speelgoed, hangmat, een grote trampoline, 4 legkippen, fruitbomen en een kruiden- en moestuin. Op het terrein rijden geen auto's; je auto kun je kwijt voor het terrein.
Maaltijden
Gasten zorgen voor hun eigen maaltijden. De dichtstbijzijnde bakker bevindt zich in Léran (3 km). Deze omgeving barst van de lokale producten zoals wijn, honing, geitenkaas en mosterd, appels.
Keuken
-Goed uitgeruste keuken
-Koelkast
-4 pits gasfornuis
-Combi magnetronoven
-Broodrooster
-Kookgerei
-Koffiezetapparaat
-Waterkoker
-Servies voor 4 personen
-Keukenlinnen
Eetkamer
-Tafel met 4 stoelen
-Kinderstoel
-Mogelijkheid tot binnen en buiten dineren en zitplaatsen voor 4 personen
Entertainment
-Stereo
-Radio
-Boeken voor volwassenen
-Boeken voor kinderen
-Bordspelletjes en puzzels
-Kinderspeelgoed (voor binnen, buiten en bad)
-Wifi
Buiten
-Tuin/ grasveld
-Trampoline voor kinderen
-Barbecue
-Ligstoelen
-Overdekte veranda
-Buitentafel + stoelen
-Kajak/kano: te huur bij Lac Montbel
-Boot: te huur bij Lac Montbel (5 min)
-Fietsen: te huur in Léran
-Watersportuitrusting: waterfietsen en surfbord voor suppen te huur bij Lac Montbel.
-Ski & Snowboard: Skiën voor beginners en gevorderden in de buurt (met verhuur ski-uitrusting).
Baby-uitrusting
Een babybedje
Maxi-Cosi
Buggy
Toiletverkleiner
Potje
Kinderstoel
Kinderbestek
Eventueel traphekje
Overig
-Verwarming
-Badlakens (geen zwemhanddoeken)
-Katoenen beddengoed
-Strijkijzer + strijkplank
-Föhn
-Activiteitenmap
-Parkeerplek

Boekingsinformatie

Ligging les trois petits cochons

De ligging van "les trois petits cochons" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.