Villa Bievres

8.7
6
Gites.nl logo

* Villa Bièvres is voor uw komst zorgvuldig schoongemaakt en ontsmet. In ons huis zijn tevens handgels, 'lingettes' en een desinfecterende spray aanwezig en een voorraadje wegwerp-mondkapjes*
Villa Bièvres is een opvallend huis aan de rand van het dorpje. De veldwachter heeft hier aan het begin van de vorige eeuw nog gewoond, maar toen zat de voordeur nog op een andere plek en was het karakteristieke bordes er nog niet.
Slechts een paar keer per dag komt er iemand voorbij over het weggetje dat aan de zijkant langs het huis loopt, een paar honderd meter verderop loopt het dood, heel toepasselijk bij de begraafplaats.
Wie het trapje van het bordes beklimt kan door de grote rode voordeur het statige huis binnen. Via de gang kom je links in de gezellige grote woonkeuken. de grote eiken tafel biedt plaats aan zes personen. De keuken is voorzien van alle gemakken: een modern 5 pits gasfornuis met afzuigkap, een koelkast, elektrische oven, een magnetron en uiteraard alle potten, pannen en schalen die je nodig hebt om een heerlijke maaltijd te bereiden.
Tegenover de keuken ligt de woonkamer, de moderne strakke bank en stoelen vormen een aangenaam contrast met de antieke kasten en lampen. De woonkamer is verder voorzien van een sfeervolle houtkachel. Er is een beeldscherm met een zgn. Chromecast, waarop je de films of televisieprogramma's die je op je eigen laptop of tablet ontvangt, kunt bekijken. Via de aanwezige bluetooth-speaker kun je overal in het huis je eigen muziek vanaf je tablet, laptop of telefoon afspelen, vanzelfsprekend is er in het hele huis Wi-Fi.
De dikke muren zorgen ervoor dat het huis in de zomer niet te warm is en door de centrale verwarming is het ook in het najaar overal aangenaam.
In de gang bevindt zich een modern toilet. Via de prachtige oude trap kom je op de eerste verdieping, waar twee grote slaapkamers zijn. Een voorzien van een groot Auping tweepersoonsbed en de ander van twee eenpersoonsbedden, beiden voorzien van zeer goede matrassen. Op deze verdieping is er ook een eenvoudige maar praktische badkamer met een douchecabine en een wastafel.
Op de tweede verdieping is een sfeervolle zolderkamer waar twee eenpersoonsbedden staan.
In de kelder van het huis bevinden zich de wasmachine en de wasdroger, waar u desgewenst gebruik van kunt maken. Naast het huis vind je een gezellig terrasje, een groot stuk land en een boomgaard met oude appel-, kersen-, pruimen- en perenbomen. Er is ook een grote notenboom die waarschijnlijk nog ouder is dan het huis zelf.

Boekingsinformatie

Ligging villa bievres

De ligging van "villa bievres" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.