Landhuis Wilhelm - luxe vakantiehuis Winterberg

7.5
12
Specialvillas.nl logo

Luxe vakantiehuis voor 4-seizoenen vakantie

Zó vanuit je luxe vakantiehuis in een klein dorp bij Winterberg de natuur in. Met een paar stappen sta je in het bos, waar je prachtige wandelingen kunt maken, met in elk seizoen een schilderachtige aanblik. In de wintermaanden sleetje rijden of sneeuwschoenwandelen, de kleurenpracht van de Indian Summer bewonderen of mountainbiken, rodelen of op avontuur in het klimbos. Ieder seizoen heeft zijn charme en geniet vooral van het sfeervolle huis. 

Vakantiehuis Wilhelm  is een vakwerkhuis, typerend voor de streek. De riante vrijstaande woning is een comfortabel en sfeervol familiehuis. De inrichting is landelijk met warme kleuren en stijlvolle meubels.  De eigenaresse heeft een passie voor het inrichten van huizen, de meeste spullen komen uit haar eigen winkel en zijn te koop. 

Sauerland ligt niet al te ver van Nederland en is prima geschikt voor een weekendje weg. Het 'land der 1000 bergen' is favoriet bij natuurliefhebbers en biedt groene weidevelden, bergen, heldere beekjes en oude dorpjes met vakwerkhuizen. 

Landhuis Wilhelm - 12 personen - 200 m²

De vakantiewoning is bereikbaar via een oprijlaan en is rustig gelegen aan het einde van een weggetje, tegen de bosrand aan.
Via een trap naar boven bereikt u de entree met garderoberuimte en toilet.

Begane grond
Ruime woonkamer met een comfortabele zithoek, houtkachel, dockingstation om muziek te luisteren.
Eetkamer met lange eettafel (2,5m) om lekker lang te tafelen. Grenzend aan de eetkamer is een groot balkon met uitzicht over de bossen. Bij mooi weer is dit een heerlijke plek om te ontbijten.
Aparte TV- kamer met groot flatscreen TV (satelliet-ontvangst), Wii (eigen spellen meenemen), DVD- speler, een bank en 2 stoelen. Er is een kast met enkele gezelschapsspelletjes.

Aparte keuken met dubbel fornuis met 8 pitten (gas/elektrisch), koelkast met vriesgedeelte, grote oven, magnetron, koffiezetapparaat (filter), waterkoker  en vaatwasser.

Badkamer grenzend aan de keuken, met stortdouche en kleine wastafel.

1e verdieping
5 Slaapkamers waarvan 2 met extra lange bedden. 
Slaapkamer 1 (ca. 20m²)  met tweepersoonsbed (1.80 x 2.20m).
Slaapkamer 2 (ca. 25m²) met tweepersoonsbed (1.60 x 2.20m).
Slaapkamer 3 (ca. 15m²) met twee eenpersoonsbedden (0.80 x 2.00m).
Slaapkamer 4 (ca. 20m²) met twee stapelbedden (0.80 x 2.00m).
Slaapkamer 5 (8m²) met twee eenpersoonsbedden (0.80 x 2.00m).

2e Badkamer met inloopdouche, dubbele wastafel en toilet.
Het huis is voorzien van centrale verwarming.

Late check-out mogelijk (toeslag te betalen).


Buiten bij landhuis Wilhelm

Aan de zijkant van het huis is een speelweide waar je 's-winters sleetje kunt rijden.
Aan de achterzijde is een tuin om te zonnen en tafelen (aan lange biertafels) .
Er zijn 4 ligstoelen en een loungeset. Voor kinderen is er een trampoline.


Omgeving bij landhuis Wilhelm

  • Afstand vanaf Utrecht ca. 315 km
  • Op loopafstand vindt u de bakker (dagelijks verse broodjes, ook op zondag) en slager (traditionele vleessoorten uit eigen stal). Voor de overige boodschappen kunt u terecht in Winterberg, op slechts 5 min. rijden).
  • Een bosrijke omgeving, waar u heerlijk kunt wandelen en fietsen. Diverse wandelroutes beginnen vanuit huis.
  • De Bike Arena Sauerland is bij veel mountainbikers bekend, met zo'n  1140 km en 22.000 hoogtemeters, voor alle niveaus. In het bikepark zijn downhill trajecten met veel uitdagingen, met de lift kun je met de fiets naar boven.
  • Klimbos  het Kletterwald, een klimparcours tussen de bomen, verspreid tussen de bomen in verschillende parcours variërend van 1 tot 12 meter hoogte. U bent altijd gezekerd met veiligheidskabels en zo kunt u klimmen, kruipen, balanceren en natuurlijk afdalen op de kabelbanen. Geschikt vanaf 8 jaar .
  • Rodelen op de rodelbaan (700 meter lang)
  • Bullrace : op een skelter de piste af racen (helm verplicht).
  • Panoramabrug: een wandelbrug (meer dan 400 meter lang) met fantastisch uitzicht over Winterberg en omgeving, maar ook uitzicht over de zomerrodelbaan, bobsleebaan, downhill trajecten voor mountainbikers en over een zwarte piste.
  • Tubingbaan:  al draaiend en glijdend gaat u over een speciale kunststofbaan naar beneden op een grote band (soort binnenband van een vrachtauto).
  • Skiën: u kunt vanuit het huis lopend naar de piste van Neuastenberg! De Wintersport Arena in Winterberg is het grootste aaneengesloten skigebied in Winterberg. In Winterberg zijn 23 liften en 30 afdalingen. Bij 19 afdalingen staan moderne sneeuwkanonnen. Elk seizoen wordt veel geïnvesteerd en ook afgelopen seizoen zijn er weer hypermoderne liften bijgekomen. Ook 's avonds kan worden geskied want diverse pistes zijn verlicht. Er zijn pistes variërend van blauw tot zwart ook voor snowboarders.
  • Langlaufen: In Winterberg zijn 4 startpunten, bij het Kurpark en bij de parkeerplaatsen op de Kuhlenberg, Bremberg en Remmeswiese. Er zijn 11 verschillende loipes met een lengte van meer dan 50 kilometer. Alle loipes zijn gratis te gebruiken.


Boekingsinformatie

Ligging landhuis wilhelm - luxe vakantiehuis winterberg

De ligging van "landhuis wilhelm - luxe vakantiehuis winterberg" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.