Chateau Cortils - Bordesappartement

10
8
Specialvillas.nl logo

Chateau Cortils - Bordesappartement

Chateau Cortils ligt op een unieke plek op een eeuwenoud landgoed waar rust en ruimte volop aanwezig is. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en dateert uit 941. In de eeuwen daarna is er gebouwd en verbouwd en tegenwoordig zijn er 7 appartementen voor 2-12 personen te huur in en om het kasteel. De geschiedenis is overal voelbaar, bij de inrichting zijn oude elementen bewaard gebleven zoals plafonds, vloeren, trappenhuis en schouwen. Ook als groepsaccommodatie is het chateau te huur voor ca. 50 personen, het Koetshuis met grote eetzaal en professionele keuken kan apart worden gehuurd. De oude stallen en schuren zijn verbouwd tot wolatelier, expositie- en multifunctionele ruimtes welke gehuurd kunnen worden voor een retraite, mediatie, yoga, klankcursussen en andere inspirerende sessies. 

Naast recreatief verhuur kent het kasteel ook enkele vaste bewoners die op deze plek inspiratie opdoen om invulling te geven aan hun leven. Het landgoed is 76ha groot waarvan 15 ha bos en 45 ha weidevelden voor akkerbouw en fruitteelt en een paarden- schapen en eendenhouderij. U bent hier in het land van Hervé, gelegen tussen Maastricht en Luik. Het is een paradijs voor liefhebbers van natuur en stilte, vanuit 'huis' kun je urenlang wandelen in alle rust. Met recht een plek om te onthaasten. De Belgische Voerstreek ligt net voorbij Maastricht en is voor ieder seizoen een prachtige bestemming!

Bordesverblijf - 8 personen

Deze wordt verhuurd in combinatie met de Oude Kapel en Balkonverblijf (zie Bordes XL). Indien beschikbaar kan deze ook los worden gehuurd als last-minute.

Het Bordesverblijf ligt volledig op de begane grond en heeft een heuse kasteelsfeer met o.a. lambriseringen, eikenvloer, schouw en bordes.
Vanuit de ruime statige hal is er direct toegang tot de woonkamer met ruime zithoek met fauteuils, bankstel en grote marmeren schouw met open haard. In de hoek staat een vleugelpiano.
Lange eettafel met 18 stoelen en ronde eettafel met 5 stoelen en openslaande deuren naar het bordes met uitzicht op de vallei.

Overdekte gang met zitje en grote ramen met uitzicht naar buiten.
Apart toilet.
Keuken met vloerverwarming en Falcon gasfornuis (5-pitten), oven, houtkachel en oude broodoven.
Bijkeuken met wasmachine, magnetron en grote koelkast.

Slaapkamer met 2 eenpersoons boxspringbedden. Deze ligt op de hoek bij de woonkamer.
Slaapkamer met 2 eenpersoons boxspringbedden en eenpersoons boxspringbed en een babybed. Deze ligt op de andere hoek en is via de keuken bereikbaar. Hier is een badkamer met douche, toilet en wastafel.
Slaapkamer met tweepersoonsbed (met eenpersoonsmatrassen) en eenpersoonsbed (1.20m) en sierhaard. Hiernaast is de 2e badkamer met ligbad, douche, dubbele wastafel en toilet. Deze slaap- en badkamer geeft ook direct toegang tot de hal.

Buiten bij het Bordesapartement
Groot terras met lange eettafel en uitzicht op de vallei en klassieke tuin.

Bijzonderheden
Het Kasteel is niet geschikt voor groepen jongeren of feestvierders.

Algemene voorzieningen

  • Parkeergelegenheid naast het kasteel
  • Wasmachine voor algemeen gebruik
  • Paviljoen te huur voor multifunctioneel gebruik van bv. yoga, meditatie, creatieve cursussen, concert, lezing e.d.
  • Koetshuis te huur met o.a. ruime eetzaal met keuken en binnentuin. 
  • Op het landgoed leven poezen, schapen, paarden en loopeenden. Op verzoek kunt u met een van de bewoners een rondwandeling maken door de weides. 
  • Kinderen kunnen hutten bouwen, dammetjes maken in een stroompje, dieren in de natuur ontdekken.
  • Op het kasteel vinden regelmatig workshops plaats (yoga, meditatie, dans, creatieve cursussen). Aan sommige activiteiten kunt u als gast deelnemen (op aanvraag en tegen betaling).

Omgeving

  • Ca. 210 km vanaf Utrecht
  • De omgeving leent zich uitstekend voor het maken van mooie wandeltochten. Vanaf je voordeur loop je zo de natuur in!
  • Het Belgische plaatsje Blegny is centraal gelegen: je zit vlakbij de grote steden Luik, Maastricht en Aken. Alle drie zijn aanraders voor een dagje uit Zo kun je ook makkelijk wat cultuur snuiven, winkelen of lekker uit eten gaan. 
  • Op zondag kun je naar de markt in Aubel.
  • Het is ook erg leuk om fietsen te huren en zo de mooie, groene omgeving te verkennen. Je kunt fietsen huren bij Freddie Pinckers
  • De abdij in Val Dieu met brouwerij is ook een aanrader.
  • Mijnen van Blegny, deze staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf het chateau ca. een half uurtje wandelen.

Boekingsinformatie

Ligging chateau cortils - bordesappartement

De ligging van "chateau cortils - bordesappartement" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven vakantiehuizen in de buurt aan. Klik voor informatie.