Orbitur Valverde

6
Vacanceselect.com logo

Camping Orbitur Valverde is zeer geschikt voor een geslaagde familievakantie in de mooie Algarve. Ten westen van dit deel van de Algarve begint het natuurgebied Costa Vicentina een eldorado voor natuurliefhebbers vanwege de indrukwekkende wilde stranden. Op 1,5 km van Camping Valverde vind je het mooi onderhouden strand Praia da Luz, hier aan de zuidkant van Portugal is de zee geschikter om te zwemmen dan aan de Costa Vicentina. Voor de nodige verfrissing duik je in het zwembad en jonge kinderen spetteren en spelen in hun eigen kinderbad. Laat je 's avonds verrassen met Portugese gerechten in het campingrestaurant of ga op pad en eet een lekkere pizza in de beste pizzeria van de Algarve…in Pedralva! In het zuidwesten van de Algarve snap je helemaal waarom de Portugese kust zo geliefd is.

Zwembad en kinderbadDe accommodaties liggen vooral op het lagere deel van Camping Valverde. Door de soms terrasachtige percelen geeft dit een wijds karakter. De stacaravans op de hoger gelegen terrassen zijn voornamelijk van privé eigenaren. Op de camping vind je vrijwel alle faciliteiten die je zoekt, zonder dat het massaal aandoet. Een kinderspeelplaats, een zwembad voor volwassen en kinderen. De bar om te genieten van een drankje. De supermarkt voor je dagelijkse boodschappen. Een sportveld, een tennisbaan en in het hoogseizoen kinderanimatie. Voor stoere watersporten als kitesurfen, catamaranzeilen, waterskiën en kajakken kun je terecht in Lagos.

Ruige kust en een rijk verledenBezoek Lagos! Hier werd al lang geleden veel handel gedreven tussen Portugal en Afrika en Lagos was het centrum voor de Portugese ontdekkingsreizen. Het historisch centrum is een juweeltje! Maak hier ook een boottocht langs de kust met kliffen en grotten. Je ziet soms zelfs dolfijnen! Zoek je mooie ambachtelijk gemaakte leren souvenirs? Ga naar Portimao! Een mooie oude stad die de moeite waard is, is Silves, een half uurtje het binnenland in. Doe goede schoenen aan want de straatjes zijn steil. De mooiste wilde kuststroken van de wereld? De bekende stranden van Praia do Amado, Praia da Arrifana en de kliffen bij Farol de Sardão wachten erop om door jou ontdekt te worden! Ga zeker ook naar Sagres en de meest zuidwestelijke punt van Europa: Cabo de São Vicente. Advies: neem een vest mee want Cabo de São Vicente heeft een eigen microklimaat met meer wind en een lagere temperatuur. Dat wordt een interessante vakantie op Camping Valverde!

Tips voor leuke uitstapjes in de omgeving: - Lagos
- De oude stad Silves
- Test de lokale Medrono (18+)
- Ga herbronnen in Monchique

Goed om te wetenBuiten het hoogseizoen is er een kleine bar en een minimarkt bij de receptie in plaats van de supermarkt en de bar en het restaurant. Het zwembad voor volwassen en voor kinderen is van circa medio juni tot medio oktober geopend en in deze periode is er ook een leuk animatieprogramma.

Boekingsinformatie
Vaste acties vacanceselect.com

Vacanceselect heeft een speciale pagina, met daarop informatie over glampingweken, vroegboekvoordee len vroegboekkortingen tot 30%!

Naar de actiepagina

Ligging orbitur valverde

De ligging van "orbitur valverde" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven campings in de buurt aan. Klik voor informatie.