Domaine de Chalain

6
Vacanceselect.com logo

Camping Domaine de Chalain ligt direct aan het turquoiseblauwe meer van Chalain, vlak bij de plaats Doucier. Bij een bepaalde lichtinval lijkt het alsof je op een of ander Caribisch eiland bent beland! Behalve waterpret op of in het meer van Chalain, vind je op de camping een waar waterparadijs met een waterspeeltuin en waterglijbanen. En dan ligt Domaine de Chalain ook nog in de waterrijke Franche Comté. Duizenden kilometers rivier in diepe dalen, meren en prachtige watervallen. Een kwartier verderop ligt de bekende Cascade de l'Éventail en de Cascades du Hérisson liggen een stukje verderop. Móói vooruitzicht!

Waterparadijs en een felblauw meer!Zwemmogelijkheden genoeg. Allereerst het lagunebad met watervalletjes, speeltuin en glijbanen. Voor wat minder warme dagen of ter afwisseling, het binnenbad met peuterbad, sauna en hammam. En natuurlijk het uitnodigende meer, huur hier een keer een kano of waterfiets om het meer te verkennen. Maar er valt meer te beleven op Domaine de Chalain! Wat dacht je van tennis, boogschieten, aerobics, ponyrijden of een natuurtocht? En 's avonds? In het restaurant is het smullen geblazen, of haal een maaltijd af. Doucier biedt voor elke smaak een restaurant, of je nou veganist bent, van verse forel houdt of traditioneel Frans eten, je vindt het er allemaal. En op Domaine de Chalain neem je nog een afzakkertje bij de swingende band of show die avond.

Eropuit vanuit Camping Domaine de ChalainZin om de Jura te verkennen? De hoofdstad van de Jura, Lons-Le-Saunier, was al in de Romeinse tijd bekend om de zoutwaterbronnen. Nu heeft de stad een wereldberoemd exportproduct: La Vache qui rit! Er bestaat zelfs een La Vache qui rit museum, leuk (ook voor kinderen) voor een regenachtige dag. Op donderdag en zaterdag is het extra gezellig in Lons-Le-Saunier vanwege de markt, bekijk dan ook de binnenstad met de huizen met sfeervolle arcades en winkels. Natuurliefhebbers zitten ook goed in de Jura. Behalve de watervallen zijn de grotten van Moidons heel indrukwekkend met stalactieten, stalagmieten, zuilen en water. Bovendien zit je hier niet ver van de grens met Zwitserland en Genève is voor een dagtocht goed te doen. Aanrader is de bijzondere treinrit van Morez naar Morbier. Je komt door wel 36 tunnels en over 22 viaducten…je komt nog tijd te kort deze vakantie!

Boekingsinformatie
Vaste acties vacanceselect.com

Vacanceselect heeft een speciale pagina, met daarop informatie over glampingweken, vroegboekvoordee len vroegboekkortingen tot 30%!

Naar de actiepagina

Ligging domaine de chalain

De ligging van "domaine de chalain" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven campings in de buurt aan. Klik voor informatie.