Séquoia Parc

6
Vacanceselect.com logo

Niet ver van de brug naar het eiland Oléron ligt camping Séquoia Parc; een mooi terrein onder Nederlands beheer op 5 km van de Atlantische Oceaan en de bijbehorende schitterende zandstranden. Wanneer je de door bomen omzoomde oprijlaan oprijdt, zie je La Josephtrie, het landhuis, en de bijgebouwen waar de camping omheen gebouwd is, al liggen. Hierin bevinden zich o.a. de winkel, de animatie en het restaurant. De oude boerderijgebouwen rond de historische binnenplaats bepalen mede de sfeer op de camping. Dit met bloemen omzoomde plein is de ontmoetingsplaats van de camping. Het gezellige restaurant ligt vlakbij het mooie zwemparadijs. Er is van alles te beleven op het terrein. Het animatieteam organiseert voor jong en oud de hele dag activiteiten. Je kunt natuurlijk ook zelf kiezen om een potje te gaan tennissen, midgetgolfen of een pijltje schieten bij het boogschieten. De kinderen vermaken zich in de kinderclubs die er voor verschillende leeftijden aanwezig zijn. 's Avonds zijn er grootse shows of wordt een gezellige karaoke avond georganiseerd. Voor alle leeftijden is er wel wat te beleven op deze gezellige familiecamping!

WaterpretHet hele gezin geniet optimaal van het zwemparadijs van wel meer dan 2000 m² zwemwater, bestaande uit 4 zwembaden, waarvan 3 verwarmd, rotspartijen, watervallen, glijbanen, een waterspeeltuin in het grote verwarmde kinderbad en een apart babybad. Ook zijn er terrassen op verschillende niveaus met ligbedden waar je in de zon of schaduw kunt dromen en genieten. Voor de kleinsten is er tevens een apart terrein met allerlei speeltoestellen gemaakt. Daarbij komt het prachtige wellness- en fitnesscentrum met een overdekt zwembad, een bubbelbad, een sauna, hamam en schoonheidsbehandelingen… Op het dak bevindt zich een prachtig terras met fijne ligbedden. Iedereen komt hier wel aan zijn trekken!

OmgevingLeuk is om eens een dagtochtje naar het eiland Oléron te maken. Het eiland is met een brug verbonden aan het vasteland. Iets verder ligt Ile de Ré, dat via een (tol)brug te bereiken is. Dit uitstapje is mooi te combineren met een bezoek aan het prachtige aquarium van La Rochelle. Tussen deze eilanden in ligt het beroemde fort van Boyard, wat je met een boot kan bezoeken. Niet ver van de camping Séquoia Parc ligt de dierentuin Zoo de la Palmyre, het grootste in privébezit van Frankrijk. Meer dan 1.600 dieren zijn hier te bewonderen. Je ziet de flamingo's vanaf de weg al staan. Heb je de fiets mee of huur je er een op de camping? Dan zijn er verschillende tochten te maken. Al met al veel mogelijkheden om je zeker niet te vervelen tijdens je fantastische vakantie op of in de omgeving van de camping Séquoia Parc!

Duurzame campingDeze camping heeft het ecolabel 'Green Key'. Dit label is hét internationale keurmerk voor bedrijven in onder andere de recreatiebranche op het gebied van duurzaam ondernemen. Deze camping doet er dus alles aan om het milieu te sparen zonder dat je als gast inlevert op comfort en kwaliteit. Deze camping toont met dit label aan dat zij een stap verder zetten dan de normale wet- en regelgeving van ze vereist.
Een Green Key camping zal altijd zuinig omgaan met energie en water, door bijvoorbeeld gebruik te maken van zonnepanelen, spaarlampen, lichtsensoren en timers voor airconditioning en verwarming. Voor de schoonmaak worden alleen milieuvriendelijke middelen gebruikt en er wordt met respect omgegaan met personeel en (lokale) leveranciers.
Voor meer informatie en details kun je terecht bij de receptie van de camping.

Boekingsinformatie
Vaste acties vacanceselect.com

Vacanceselect heeft een speciale pagina, met daarop informatie over glampingweken, vroegboekvoordee len vroegboekkortingen tot 30%!

Naar de actiepagina

Ligging séquoia parc

De ligging van "séquoia parc" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven campings in de buurt aan. Klik voor informatie.