Le Bois de Pleuven

6
Vacanceselect.com logo

Camping Le Bois de Pleuven ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in een groen bosrijk gebied op nog geen kwartiertje rijden van het Bretonse strand. Deze familiecamping biedt alles waar je in de vakantie naar verlangt. Zwembaden, een sportterrein, animatie, een minimarkt voor vergeten boodschappen en pizza's en afhaalmaaltijden als je geen puf hebt om te koken. Een uitstapje maken? Dan bof je met de ligging van Bois de Pleuven tussen Quimper en Concarneau, dit westelijke puntje van Bretagne, de Finistère (letterlijk; het einde van de wereld) is bijzonder fraai!


Zwemmen, sporten en strandWeer of geen weer, zwemmen kan altijd op Camping Le Bois de Pleuven want je kunt kiezen tussen een binnen- en een buitenbad. Voor kinderen is er een kinderbad en natuurlijk de waterglijbanen waar ze geen genoeg van krijgen. Aan beweging geen gebrek met de fitnessruimte, het sport- en tennisveld en de sporttoernooitjes die het animatieteam organiseert. En natuurlijk plan je af en toe een stranddag in!

FinistèreVanuit Le Bois de Pleuven kun je alle kanten op. Bekijk de authentieke Bretonse dorpjes in de buurt of verken de diep uitgesneden kust met mooie stranden (surfen!) en de prachtige baai van Concarneau. Deze ommuurde stad is de derde vissershaven van Frankrijk. Alles draait hier om de visvangst (vooral tonijn) en dat is te zien! Alle maten vissersboten, scheepswerven en een visafslag. Goed idee om hier een keer vis te kopen…Niet ver van Le Bois de Pleuven vind je Quimper (uitspraak: kempèr). Slenter door het oude centrum van deze echt Bretonse stad waar je (allerlei verschillende) vakwerkhuizen vindt. Bewonder, de Saint Corentin, de schitterende gotische kathedraal en het Musée Departemental Breton waar je alles leert over de Bretonse folklore. Bovendien is Quimper bekend vanwege het geel-blauw versierde Quimper aardewerk, leuk als souvenir!

Boekingsinformatie
Vaste acties vacanceselect.com

Vacanceselect heeft een speciale pagina, met daarop informatie over glampingweken, vroegboekvoordee len vroegboekkortingen tot 30%!

Naar de actiepagina

Ligging le bois de pleuven

De ligging van "le bois de pleuven" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven campings in de buurt aan. Klik voor informatie.