efteling

70

De Efteling is een attractiepark en recreatiecomplex in Kaatsheuvel, een dorp in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. Naast het attractiepark omvat de hele Wereld van de Efteling een theater (Efteling Theater), twee hotels (Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land), twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land) en een golfpark (Golfclub Efteling). Het is qua bezoekersaantallen en oppervlakte het grootste attractiepark van de Benelux. De Efteling is ook een van de 25 meest bezochte themaparken in de wereld en was in 2017 na het Franse Disneyland Paris en het Duitse Europa-Park het meest bezochte pretpark van Europa.[7] In dat jaar bezochten 5,18 miljoen mensen het park. De Efteling is onderscheiden met diverse prijzen, waaronder de Pomme d'Or voor het "beste recreatiepark van Europa" (1972) en de IAAPA Applause Award voor het "beste pretpark ter wereld" (1992). De Efteling is sinds 1 april 2010 het hele jaar door geopend.

Bijzonderheden efteling

Parkfaciliteiten:

Boekingsinformatie
Belvilla.nl logo
Laatste belvilla.nl nieuws
Lastminute kortingen tot 65%

De zomervakantie, de mooiste tijd van het jaar! Lekker met het hele gezin luieren op het strand, eropuit trekken in de bossen of spetteren in het zwembad. Boek een vakantie met korting tot wel 65%.

Meer informatie

Ligging efteling

De ligging van "efteling" wordt aangegeven met de rode stip. De groene stippen geven bungalowparken in de buurt aan. Klik voor informatie.